Cluburile de handbal cer trecerea la etape săptămânale

Aflată la debutul noului sezon com­pe­ti­ţio­nal, după un prim turneu desfăşurat, com­pe­tiţia handbalistică din LIga Zimbrilor mas­cu­lină se află în plin scandal după ce mai multe echipe au jucători infestaţi cu noul corona­visus.
Focarul este la echipele din Moldova, for­maţii care au cei mai mulţi jucători infectaţi şi în carantină. Este posibil ca la turneul pro­gramat la acest sfârşit de săptămână, unele formaţii să nu poate participa din lipsă de jucători.
În aceste condiţii,echipele din Liga Naţio­nală cer Federaţiei Române de Handbal să se renunţe la turnee şi meciurile să se dis­pute în sistem tur-retur. Ordinul Ministerului Tineretului şi Sportului nu dă voie însă, în acest moment, să se organizeze etape săp­tă­mânale. „Este incredibil. Trebuie să mer­gem 16 echipe, la grămadă, în acelaşi oraş, să plătim cazare, să stăm pe la hoteluri, să ne expunem suplimentar. Dacă se joacă tur-retur, ar fi doar două echipe, şi nu 16” este teoria cluburilor din Liga Zimbrilor.
Recent, ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, a primit o scrisoare deschisă semnată de toa­te cluburile de handbal, prin care acestea cer trecerea la etape săptămânale. În toată Europa se joacă handbal, Germania, Nor­ve­gia, Franţa, Rusia, Ungaria au ajuns la me­ciu­rile 5-7, iar în România la masculin s-au jucat trei etape, iar la feminin niciun meci!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.