Sport

Campioana suferă, dar nu se predă

Ciprian Marinuţ

Echipa de popice Inter Petrila, campioană en-titre a României în 2010, este pe penultimul loc al Diviziei Naţionale, din cauza problemelor financiare. Popicarii pregătiţi de Marcel Dobrică (foto) au însă şanse la medalii, întrucât… în campionat au mai rămas numai patru echipe.
 

Pot fi chiar campioni
Inter Petrila a pus punct seriei de partide fără victorie în campionat, prin meciul câştigat sâmbătă pe teren propriu, cu scorul de 7-1, în faţa celor de la Electromureş Tg. Mureş. În ciuda succesului, popicarii pregătiţi de Marcel Dobrică, antrenorul echipei naţionale, rămân tot pe penultimul loc al clasamentului Diviziei Naţionale. Din cauza crizei financiare care a provocat retragerea a trei echipe, penultimul loc e pe… podium, întrucât în campionat au mai rămas numai patru echipe. Lideră e CFR Cluj, locul doi e ocupat CFR ABC Olimpia Iaşi, iar pe trei se află Inter Petrila. Antrenorul Marcel Dobrică susţine că echipa sa are şanse mari să joace în cupele europene şi chiar să câştige titlul de campioană naţională. „România are dreptul să înscrie în cupele europene trei echipe, iar noi suntem deja pe podium. Putem însă deveni chiar campioni naţionali, întrucât la finalul sezonului regulat se va disputa un turneu final eliminatoriu între primele patru clasate. Acolo avem şanse să câştigăm chiar finala, pentru că avem jucători valoroşi în lot”, a spus Marcel Dobrică.

Patru petrileni la naţională
Până la aflarea verdictului în campionatul intern, doi seniori (Codarcea şi Cordilă) şi doi cadeţi (Iura şi Balaban) de la Inter Petrila au fost convocaţi de antrenorul naţionalei Marcel Dobrică, pe 12 martie, la Hunedoara, pentru a juca într-o partidă de pregătire a României, cu galonata echipă a Serbiei. Cu acceptul ambelor grupări, duminică, 13 martie, ar putea avea loc partidele revanşă la seniori, senioare, cadeţi şi cadete. Echipa de seniori a Serbiei este una dintre cele mai puternice din lume, iar fenomenalul Vilmoş Zavarko este numărul unu în lume, cu o performanţă individuală de 728 popice doborâte. Partidele de la Hunedoara vor fi arbitrate de principalul Ivan Gavran (Croaţia), ajutat de secunzii Gheorghe Blasicz (Mediaş) şi Marian Constantin (Braşov).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.