Campioana lumii e „regină” şi în ţara ei

11  marincu nicolae alexe cld (22)Ciprian Marinuţ
Volodia Macovei

Unica atletă câştigătoare a două medalii de aur mondiale în Ucraina, Florentina Marincu (foto) (17 ani), de la CNS CSS „Cetate” Deva, a strălucit şi la etapa finală a Campionatului Naţional al junioarelor II, desfăşurată sâmbătă şi duminică, la Bucureşti. Ea a câştigat titlurile de campioană naţională la săritura în lungime şi triplusalt, cu performanţe excelente, şi va reprezenta România şi la Campionatele Balcanice, din Turcia.

Victorii fără emoţii şi cu record egalat
Florentina Marincu a depăşit „starea de oboseală” care a afectat-o după Mondialele din Ucraina la Campionatele Europene din Italia şi a concurat la potenţialul ei obişnuit la competiţia de la Bucureşti. Atleta de la CNS CSS „Cetate” a fost practic fără rivale serioase în finalele din cele două probe favorite ale sale, întrucât adversarele au avut rezultate departe de performanţele sale de top. În finala de la săritura în lungime, Florentina s-a impus cu un „zbor” de 6,54 metri şi a egalat astfel recordul personal, naţional şi european stabilit anul acesta. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a avut alte patru sărituri peste 6,29 metri, în vreme ce următoarele clasate n-au trecut pragul de şase metri. Pe locul secund a fost Raluca Oprică de la CSS Şoimii Sibiu cu 5,63 metri, iar pe trei s-a situat colega Florentinei, de la Deva, Mariana Dobre (16 ani) cu 5,46 metri. În finala de la triplusalt, Florentina a reuşit să se impună cu o performanţă de 13,52 metri, având alte trei execuţii peste 13,31 metri. La fel ca şi la lungime, următoarele clasate au fost la mare distanţă, nici una netrecând pragul de 13 metri, astfel: locul doi Anca Burcă (SCM Bacău) cu 12,39 metri, iar pe trei, Georgiana Aniţei (SCM Bacău) cu 12, 24.

Premiată de autorităţi
Înainte de plecarea la competiţia din weekend, de la Bucureşti, Florentina Marincu şi antrenorul său, Nicolae Alexe, au fost recompensaţi de către autorităţile locale şi judeţene pentru performanţele obţinute. Vineri, patronul unui lanţ farmaceutic, Valentin Norbert Ţăruş, şi atleta Florentina Marincu, dublă campioană mondială, au primit titlul de Cetăţeni de Onoare ai municipiului Deva. Atletei i s-a conferit această distincţie în şedinţa Consiliului Local Deva,  împreună cu suma de 1.000 de lei. Aceeaşi sumă şi o diplomă de excelenţă a primit sportiva şi de la Consiliul Judeţean Hunedoara. Tehnicianului ei, Nicolae Alexe, i s-a oferit un premiu special din partea Consiliului Local Deva.
Florentina Marincu a câştigat două medalii de aur în probele de triplusalt şi săritura în lungime la Campionatele Mondiale de juniori 2 (cadeţi), desfăşurate, în urmă cu două săptămâni, la Doneţk, în Ucraina. La doar 17 ani, ea a devenit al 97-lea „Cetăţean de Onoare” al Devei, cel mai tânăr sportiv şi prima atletă căreia i se conferă un astfel de titlu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.