Campanie de prindere a taximetriştilor clandestini

Livia Botici

Aproape 40 de persoane care efectuau transporturi ilegale de persoane în regim de taxi, au fost descoperite în trafic de poliţiştii hunedoreni, pe parcursul lunii iunie. De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, în doar 20 de minute, oamenii legii au reuşit să identifice doi ”piraţi ai şoselelor”.

„Piraţii şoselelor”, un pericol
De obicei, taximetriştii ilegali stau în locuri populate de navetişti, mai exact, în apropierea gărilor, a autogărilor, sau prin preajma pieţelor. De aici, ei ”agaţă” persoanele care, pentru a nu pierde timpul în aşteptarea mijloacelor de transport legale, preferă să dea un ban în plus, dar să ajungă repede acasă. Potrivit poliţiştilor, această soluţie nu este deloc indicată, pentru că oamenii se expun unor pericole foarte mari. „În primul rând, aceşti aşa-zişi „piraţi ai şoselelor” nu respectă legile necesare pentru efectuarea transportului de persoane. De asemenea, maşinile cu care se efectuează transportul nu au, de cele mai multe ori, toate reviziile tehnice, ceea ce înseamnă că nu reprezintă un mijloc sigur de transport”, a declarat subinspectorul Marius Roman, de la Serviciul de Poliţie Rutieră Hunedoara.

Numere de înmatriculare confiscate
La sfârşitul săptămânii trecute, pe parcursul a doar 20 de minute, rutieriştii au descoperit în trafic doi taximetrişti fără acte, care efectuau transport de persoane. Primul a fost prins în Simeria şi transporta trei pasageri, din Orăştie către Deva, iar al doilea a fost depistat în localitatea Sântuhalm, în timp ce transporta o femeia de de Deva la Hunedoara. „În luna iulie, la nivelul judeţului Hunedoara, au fost depistaţi în trafic 36 de şoferi, care efectuau transporturi ilegale de persoane. Acestora le-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculelor şi, de asemenea, s-au ales cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei, în cuantum total de 76.000 de lei. Până în prezent, 21 dintre cei sancţionaţi şi-au plătit amenzile”, mai spune subinspectorul Marius Roman, de la Serviciul de Poliţie Rutieră Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.