Căminul cultural din Peştişu Mare va fi reabilitat

Primarul municipiului Hunedoara a sem­nat ieri ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare la căminul cultural din localiatea Peştişu Mare.
Proiectul intitulat „Reabilitare, modernizare şi dotare aşezământ cultural sat Peştişu Mare municipiul Hunedoara” este unul ne­ce­sar, întrucât aici au loc diverse evenimente şi activităţi ale comunităţii care numără aproximativ 1.150 de locuitori.
„În viaţa unui sat, căminul cultural este esenţial. Este locul în care se marchează cele mai importante momente din viaţă: botez, căsătorie, deces. De ase­menea, comunitatea păstrea­ză nealterate tradiţia şi obi­ceiurile locului prin diverse activităţi culturale: cân­tece şi dansuri populare, parade ale portului po­pular, nedei, nunţi, pre­cum şi activităţi specifice tinerilor. Bineînţeles, vorbim despre activităţi care se desfăşoară în condiţii normale şi nu în pandemie”, susţine Dan Bobouţanu (medalion), primarul mu­ni­cipiului Hunedoara.
„Iniţial, Primăria a solicitat Companiei Na­ţio­nale de Investiţii fondurile pentru reabilitarea căminului cul­tural din Peştiş, dar cum nu am primit finanţarea, am decis să facem aceas­tă renovare din bugetul lo­cal. Reabilitarea căminului cul­tural din Peştiş este o ne­cesitate”, spune primarul munici­piului Hunedoara, de care aparţine loca­li­tatea Peştişu Mare.
Clădirea are parter şi etaj parţial, o su­pra­faţă de 400 de metri pătraţi şi a fost ridicată în anul 1983. În cadrul lucrărilor de renovare, va fi înlocuită învelitoarea cu una nouă, ele­mentele deteriorate ale şarpantei vor fi şi ele înlocuite, precum şi elementele deteriorate ale planşeelor de lemn.
De asemenea, vor fi executate trotuare de protecţie cu pante pentru dirijarea apelor plu­viale şi o copertină din structură me­talică aco­perită cu policarbonat în zona faţa­dei. Scă­rile exterioare de acces vor fi înlocuite cu unele noi din beton armat. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare