Cămin pentru persoane vârstnice şi oameni fără adăpost, la Deva

3 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Am făcut încă un pas important pentru ca vârstnicii noştri să aibă o bătrâneţe liniştită.
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat schimbarea destinaţiei clădirii ,,Internat” a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă”, aflată pe strada Titu Maio­rescu, nr. 30, din spaţiu de învăţământ în Adă­post de Urgenţă pe Timp de Noapte şi Cămin pentru Persoane Vârstnice.
Avizul conform emis de minister a ajuns la Inspec­toratul Şcolar Judeţean Hunedoara, care l-a înaintat spre ştiinţă Primăriei Municipiului Deva.
Am solicitat schimbarea destinaţiei acestei clădiri care a fost închisă în anul 2017, din cauza nu­mărului mic de elevi, demers aprobat prin hotărâre de Consiliu Local.

Am considerat că este necesar să ne implicăm şi să sprijinim persoanele vârstnice din municipiul Deva care doresc să fie îngrijite într-un cămin din sistemul public.
După amenajarea corespunzătoare a clădirii, care va funcţiona în administrarea Direcţiei de Asis­tenţă Socială Deva aflată în subordinea Consiliului Local, aici vor avea un cămin atât persoanele vârst­nic­e care nu au aparţinători, nu se pot gospodări şi îngriji sin­gure sau au nevoie de ajutor specializat, cât şi oa­menii fără adăpost care trăiesc pe stradă.
Împreună cu colegii din Primărie vom demara proce­durile necesare pentru a reabilita, moderniza şi ame­naja clădirea.
La final, persoanele vârstnice care vor alege să locuiască aici, aceşti oameni care au muncit şi s-au implicat în viaţa comunităţii noastre, vor avea con­diţii civilizate de trai, vor beneficia de consiliere şi ajutor special.
Dorim să le oferim vârst­nicilor mai mult decât un că­min de bătrâni. Vrem să simtă că sunt acasă. Senio­rilor noştri le datorăm res­pect, dragoste, atenţie, şan­­sa la o viaţă bună, liniş­tită şi frumoasă.

Nicolae-Florin Oancea,
primarul Municipiului Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Grădiniţa “Prichindelul” din Hunedoara, gata să-i primească pe prichindei în casă nouă

Adriana Năstase Încă o grădiniţă modernizată în municipiul Hunedoara! Este vorba de Grădiniţa “Prichindelul” (foto), din cartierul O.M., situată pe...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un afacerist de pe la noi, prins de mai multe ori cu munca la negru, insistă...

Bulina neagră

Francisc Iulian Moldovan, cetăţean din Hunedoara Pentru că judecătorii i-au prelungit arestul preventiv, şi el fiind unul dintre principalii acuzaţi...

Închide