Grădiniţa “Prichindelul” din Hunedoara, gata să-i primească pe prichindei în casă nouă

Adriana Năstase

Încă o grădiniţă modernizată în municipiul Hunedoara! Este vorba de Grădiniţa “Prichindelul” (foto), din cartierul O.M., situată pe strada I.L. Caragiale.

Construită în anii “50
Astăzi am participat la recepţia lucrărilor de rea­bilitare la Grădiniţa cu Program Prelungit „Pri­chin­delul”. Aceasta este structură a Grădiniţei cu Pro­gram Prelungit „Dumbrava Mi­nu­nată” şi nu a mai fost reabilitată din anii ’50. Instalaţiile sani­tare, de încălzire, electrice şi ca­na­lizarea nu mai înde­pli­neau condiţiile normale de funcţionare. Mulţi dintre adulţii de astăzi îşi amin­tesc cu nostalgie că au frec­­ventat această grădi­niţă în copilărie. Clădirea este veche şi era absolut ne­cesară modernizarea grădiniţei. Cu fonduri de la bugetul de stat (prin programul PNDL II) şi din bugetul local, a fost rea­bilitată complet clă­direa cu regimul de înălţime P+E, având aria con­struită de 560,25 mp şi aria desfăşurată de 932,85 mp. Valoarea totală a lucrărilor este de 2.182.304 de lei. Moder­nizarea Grădiniţei „Prichindelul” a început în luna octombrie a anului 2018”, a declarat Dan Bobouţanu (foto), primarul Hu­nedoarei.

A doua finalizată
“Prin aceste lucrări de modernizare s-a ur­mărit crearea unor condiţii optime de des­făşurare a procesului de învăţământ, precum şi re­ducerea consumurilor la utilităţi prin îmbunătăţirea per­formanţei energetice a clădirii. Copiii vor începe anul şcolar 2020/2021 într-o clădire reabilitată complet, mobilată şi utilată corespunzător. Suntem siguri că vor veni cu plăcere la grădiniţă şi ne bucurăm că le-am putut asigura toate condiţiile, aşa cum am promis. Este cea de-a doua grădiniţă finalizată în mandatul actualei administraţii, urmează să terminăm lucrările la cea de-a treia grădiniţă, «Dumbrava Minunată», de pe strada Câmpului. De asemenea, înainte de a începe şcoala sunt finalizate lucrările de reabilitare la fos­tele şcoli generale nr. 12 şi 8. Una câte una, vom reabilita complet toate unităţile de învăţământ din municipiul Hunedoara, pentru că toţi copiii merită să înveţe în spaţii moderne”, a adăugat edilul şef al municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un afacerist de pe la noi, prins de mai multe ori cu munca la negru, insistă

Bulina neagră

Francisc Iulian Moldovan, cetăţean din Hunedoara Pentru că judecătorii i-au prelungit arestul preventiv, şi el fiind unul dintre principalii acuzaţi

Bulina albă

Florin Alba, primarul comunei Băcia Pentru că, pe lângă alte investiţii realizate în comună în acest mandat, mult apreciate de

Închide