Camere video pentru pescuit ilegal pe Pârâul Polatişte

10 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Renumit odinioară pentru păstrăv şi lipan, Pârâul Polatişte a intrat pe mâna braconierilor. Ceea ce nu ştiu aceştia este că în fondul de vânătoare ce străjuieşte pârâul sunt montate mai multe camere de supraveghere, iar acţiunile lor sunt înregistrate.
Situat în Defileul Jiului, pârâul era o oază pentru amatorii de spinning, iar capturile de păstrăv şi lipan atrăgeau iubitorii acestui stil de pescuit considerat aristocrat. Zona greu accesibilă îi atrage pe cei care urmăresc să-şi îndese în plase păstrăv sălbatic, pentru că ştiu că este greu de prins. Jandarmii montani au periat în mod repetat zona şi i-au sancţionat pe cei care nu respectă legislaţia ce permite pescuitul recreativ la salmonide. Lucrurile s-ar putea schimba în viitor iar cei care braconează vor fi prinşi mai uşor. O asociaţie care gestionează fondul de vânătoare din zonă şi-a montat mai multe camere video camuflate atât pentru monitorizarea vânatului, cât mai ales pentru braconieri. Cu ajutorul acestora s-a putut proba o serie de acte de braconaj, iar cei responsabili au fost traşi la răspundere penal. Camerele surprind şi zona pârâului şi ar putea ajuta la prinderea celor care nu respectă legislaţia în materie de pescuit. Totul depinde însă de o conlucrare cu asociaţia care gestionează fondul de pescuit.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Urmează Bursa Locurilor de Muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara organizează joi, 14 iunie, o nouă ediţie a Bursei Locurilor de Muncă.

Lelese: drumuri şi iluminat public modernizate

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) se dovedeşte a fi o poartă deschisă către susţinerea financiară a implementării proiectelor de...

Ziua porţilor deschise la Direcţia Silvică Hunedoara. Copiii, învăţaţi de mici să protejeze pădurile

Direcţia Silvică Hunedoara a organizat în data de 8 iunie Ziua porţilor deschise, un eveniment care a avut ca scop...

Închide