Comunitate

Camere video, montate pe linia ferată Petroşani -Tg. Jiu

05 foto defileu jiu cfr (4)Sorina Popa

Prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a declarat, ieri, că s-au găsit soluţii, împreună cu conducerea judeţului Gorj, pentru ca transportul feroviar pe ruta Petroşani-Tg.Jiu să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Se ştie că aici hoţii fac ravagii, existând permanent pericolul producerii unor dezastre pe calea ferată.
Un comitet de lucru s-a deplasat pe ruta respectivă, pentru a observa care sunt locurile vulnerabile din punctul de vedere al sustragerilor de echipamente şi instalaţii. Reprezentanţii Regionalei CF Craiova au arătat că instalaţiile de siguranţă feroviară sunt sustrase sistematic şi, din acest motiv, se impun măsuri care să descurajeze aceste activităţi ilegale. De comun acord cu autorităţile din judeţul vecin, prefectul Sorin Vasilescu a iniţiat procedurile de constituire a unui grup de lucru, în care să fie implicaţi reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Hunedoara şi Gorj, ai Poliţiei Transporturi din cele două judeţe şi specialişti din cadrul Regionalei CFR.
Astfel, specialiştii au propus montarea de sisteme video care să permită monitorizarea permanentă a zonelor cu potenţial de risc ridicat şi intervenţia, atunci când este cazul, în mod oportun, pentru stoparea furturilor. Prefectul susţine că linia de cale ferată dintre Petroşani şi Târgu Jiu reprezintă cea mai importantă cale de comunicare între judeţul  nostru şi sudul ţării, fiind necesară menţinerea ei în condiţii optime de exploatare.
Autorităţile au în vedere şi implementarea sistemului RO-LA, care va permite transportarea TIR-urilor pe vagoane platformă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.