Brokeriţa hoaţă rămâne în puşcărie

03  adriana constantin brokerDupă mai bine de trei ani de judecată, procesul brokeriţei Adriana Constantin (foto) intră, din nou, pe ultima sută de metri. Magistraţii din Timişoara au finalizat rejudecarea apelului declarat în proces, astfel că dosarul va ajunge, pentru a doua oară, în recurs, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Şi de această dată, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au hotărât menţinerea condamnării de 10 ani de închisoare pentru inculpata care a înşelat aproximativ 300 de persoane (n.r. pedeapsă stabilită de Tribunalul Arad, unde s-a judecat fondul cauzei), şi interzicerea exercitării profesiei de agent de bursă, respectiv de a ocupa calitatea de director al unei societăţi de brokeraj, pe un termen de cinci ani după executarea pedepsei principale. Întrucât nu e definitivă, sentinţa poate fi atacată prin recurs, iar dosarul va fi trimis, spre soluţionare, Înaltei Curţi.
În vârstă de 46 de ani, Adriana Constantin a fost trimisă în judecată în decembrie 2009, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la peste două milioane de euro, după ce procurorii au descoperit că vreme de şase ani, aceasta a indus în eroare 271 de persoane care intenţionau să investească pe piaţa financiară. Şi de această dată, judecătorii au menţinut starea de arest a devencei, astfel că brokeriţa rămâne în spatele gratiilor. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare