Camera Agricolã judeţeanã, aproape de înfiinţare

Sorina Popa

Până pe 7 octombrie, vor trebui să se înfiinţeze Camere Agricole la nivelul fiecărui judeţ. Cel puţin aşa susţin guvernanţii noştri. Deşi timpul este scurt până la organizarea alegerilor pentru aceste camere, fermierii vor trebui să depăşească momentul, să se pună pe treabă şi în acest sens, nu numai pe câmp.

Interfaţă între fermieri şi guvern

Astfel, potrivit lui Ioan Ştefan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Hunedoara, în judeţ s-a constituit deja Comitetul de iniţiativă în scopul alegerilor pentru Camera Agricolă. Comitetul, format din 11 membri, va avea ca sarcină organizarea alegerilor în acest sens. În componenţă vor intra opt reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale fermierilor, unul al Direcţiei Agricole Hunedoara, un reprezentant al prefecturii şi unul din partea Inspectoratului Silvic.
„Camera Agricolă judeţeană va avea un preşedinte, un vicepreşedinte, un secretar, patru persoane alese dintre fermieri şi în plus, aparatul tehnic, cu ingineri de specialitate. Camerele agricole se vor o interfaţă între fermieri şi guvern. Astfel, fermierii vor fi mai bine reprezentaţi şi îşi vor putea apăra în mod organizat drepturile lor. De la sfârşitul anului 2012, fermierii se pot adresa camerelor agricole pentru rezolvarea tuturor problemelor ce ţin de agricultură”, a declarat directorul Ioan Ştefan. În judeţul nostru sunt înregistraţi peste 50.000 de fermieri.

2 comentarii la „Camera Agricolã judeţeanã, aproape de înfiinţare

  • 4 septembrie 2012 la 7:06
    Permalink

    NU CRED CA VOR AJUTA IN VRE UN FEL FERMIERII,ALT ORGANISM PARAZITAR,DAU IN SCRIS CA ASA VA FI

  • 4 septembrie 2012 la 14:30
    Permalink

    hai domn florin, de ce sunteti asa pesimist….va ajut si eu si dau si eu in scris…..ca vor fura si ei cat vor putea, bata-i mniezo…daca nu benzina…apai ce-o pica la mana

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare