„Bogaţii“, aproape egali cu „desculţii“

Ciprian Marinuţ

Şase echipe din cele două serii ale Ligii a V-a Hunedoara au punctaj maxim, după primele două etape de campionat, iar altele şapte dintre cele 22 nu au agonisit nici un punct. „Clasa de mijloc“ a competiţiei are nouă echipe care au acumulat între unu şi patru puncte.

Numai şase sunt… valoroase
În fotbalul mic, sita valorică se cerne aproape la fel de rapid ca norocul la… tragerile loto. Ca dovadă, după doar două etape ale Ligii a V-a Hunedoara, echipele cu pretenţii au reuşit să se instaleze pe locurile fruntaşe, cu punctaje maxime. În Seria 1, Agrocompany Băcia, Cetate Răchitova şi Măgura 2010 Pui şi-au trecut în cont câte două victorii şi au confirmat că se vor duela pentru supremaţie în acest sezon. Similar stau lucrurile şi în Seria 2, unde tot trei echipe, respectiv Key Systemsro Ribiţa, Berianul Beriu şi Unirea Veţel, au obţinut şi ele câte două victorii şi sunt pe podium cu punctaj maxim.

Şapte n-au nici număr la casă
La polul opus se află şapte grupări în suferinţă în primele două etape, care sunt încă la cota zero la numărul de victorii sau puncte acumulate.
Este cazul formaţiilor Cerna Lunca Cernii, Streiul Baru, AS Sântămăria Orlea şi Narcisa Sălaşul de Sus, din Seria 1, şi a echipelor Mureşul Brănişca, Victoria Dobra şi Santos Boz din Seria 2. Există şi o „clasă de mijloc“ a competiţiei formată din nouă echipe care au acumulat între unu şi patru puncte. Între aceste grupări, unele au speranţe de mărire, iar altele speră să nu se afunde şi mai tare în nisipurile mişcătoare din subsolul clasamentului.
Dincolo de clasament şi punctaje, îmbucurător este că în ambele serii componenţii celor 22 de echipe au manifestat o poftă de gol lăudabilă. Astfel, după startul cu „o ploaie de goluri“ din prima rundă, şi în etapa a doua s-a consemnat o medie de peste patru goluri pe meci. Ca dovadă, în cele cinci meciuri ale Seriei 1 s-au marcat 22 de goluri, iar în cele şase partide ale seriei 2 s-au înregistrat 29 de goluri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Începe exploatarea aurului la Certej?

Societatea Deva Gold se apropie de momentul în care va demara unul dintre cele mai importante proiecte de exploatare a...

Crimă într-un bloc din Vulcan

Un bărbat de 56 de ani din municipiul Vulcan a fost găsit într-o baltă de sânge în locuinţa sa, iar...

Incendiatorul, menţinut în arest

Magistraţii au respins şi recursul lui Ioan Simulea, tânărul de 33 de ani acuzat că a incendiat un autoturism de

Închide