Camelia Potec cere redeschiderea bazinelor de înot

25 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec (foto), a avertizat în aceste zile atât Ministerul de resort, cât şi pe cel am Sănătăţii despre posibile pierderi pe care România le va înregistra în domeniul nataţiei. ”Dacă nu se redeschid bazinele, pierdem şi generaţia de sportivi pentru Jocurile Olimpice din 2024”, a avertizat Camelia Potec.

”E foarte greu să stai departe de apă, e un mediu diferit, un mediu la care nu suntem adaptaţi decât dacă stăm acolo o lungă perioadă de timp. Şi copiii chiar au stat de la vârste foarte fragede. Acum, fizicul, musculatura, totul se transformă, pentru că au făcut efort fizic pe uscat, dar nu l-au adaptat la mediul acvatic. Aşadar, după cum spuneam, riscăm să pierdem şi generaţia de sportivi pentru Paris 2024”, a spus Camelia Potec.
Ea a adăugat că în acest moment nu se mai poate spune cu exactitate câţi sportivi numără loturile naţionale de tineret şi juniori, pentru că nu ştie câţi vor mai putea continua activitatea sportivă de performanţă.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat că va continua discuţiile cu diriguitorii Federaţiei Române de Nataţie, referitoare la începerea activităţii sportive în bazine; la discuţii vor participa şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lotul naţional de canotaj al României, în pregătire la Snagov

Lotul naţional de canotaj al României a revenit în pregătire centralizată la Complexul Sportiv Naţional Snagov (baza nouă), respectând toate...

Lotul olimpic de canoe a ieşit pe apă după două luni

Componenţii loturilor naţionale ale României de canoe se află la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, unde şi-au reluat pregătirea...

Bazele sportive rămân închise, deşi e nevoie de activitate fizică

Milioane de români au scos activităţile fizice de pe lista priorităţilor, pentru că sportul de masă e încă blocat de...

Închide