Guvernul Orban: Repetent în diplomaţie şi nu numai

25 mai 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Pe data de 1 iunie, PNL va împlini 200 de zile de când a preluat guvernarea. Dacă pe plan intern, Guvernul Orban s-a remarcat negativ în această perioadă cu zecile de miliarde împrumutate, cu tunurile din achiziţiile publice, cu lipsa măsurilor pentru economie, cu cozile de români de la graniţă, cu bâlbâielile legislative şi ordonanţele de urgenţă şi militare făcute pe genunchi, situaţia nu este deloc diferită când vorbim de poziţia României pe plan internaţional. Statutul României este în scădere, iar acest lucru se datorează actualului guvern.

1. De când a preluat PNL guvernarea, unii ambasadori străini se declară fără nonşalanţă în favoarea unui partid sau altul şi intervin în treburile interne ale României. Acest lucru este nepermis în diplomaţie, dar la noi se poate.
2. De când a preluat PNL guvernarea, românii sunt exportaţi pentru agricultura altor state. Din perspectiva liberalilor, România nu are nevoie de ei. Nici nu a contat că este pandemie sau că seceta din regiune pune în pericol agricultura românească şi avem nevoie de lucrători agricoli şi aici.
3. De când a preluat PNL guvernarea, Ungaria a ajuns să ne dea lecţii în diplomaţie, pentru că al nostru Preşedinte este într-o frenezie anti-PSD, iar vecinii şi etnicii maghiari se aflau în linia sa de tragere. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Preşedinte pentru această retorică discriminatoare, iar partenerii europeni l-au taxat politic.
4. De când a preluat PNL guvernarea, conducătorii de peste Prut, din Republica Moldova, îşi permit în sfârşit să acuze România în mod deschis de corupţie, după ce ţara noastră a donat sute de mii de materiale sanitare în contextul pandemiei.
Înainte să vină la putere, liberalii vorbeau de reforme şi de imaginea României în Europa şi în lume. Care reforme? Care imagine? Suntem ţara al cărei Preşedinte acuză un stat vecin, stat membru al Uniunii Europene, de comploturi ascunse. În contextul internaţional, impresia generală a statelor partenere este că România a ajuns ţara tuturor posibilităţilor, ţara de unde poţi lua, unde poţi face şi spune ce vrei, pentru că Guvernul Orban acceptă.
Stimaţi liberali, partidul vostru a împlinit ieri 145 de ani. Degeaba, aparent, pentru că nu aţi învăţat nimic din istorie. Cu aşa politică externă, faceţi necinste liberalismului. Dacă nu vă este ruşine faţă de cetăţenii României, ar trebui să vă fie faţă de Brătieni şi părinţii voştri fondatori.
Da, PSD a votat Guvernul Orban II. Am votat pentru că am pus mai presus interesele României, care se afla în momentul respectiv într-o situaţie de criză şi avea nevoie de un executiv cu puteri depline. Dacă Preşedintele Iohannis lăsa şi el interesele politice şi numea un om mai eficient în fruntea ţării, nu ajungeam aici. Nu eram nevoită să spun: Ajunge! Este momentul unei noi moţiuni de cenzură!
Natalia-Elena Intotero, deputat PSD Hunedoara

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. un Om spune:

    Nulitatea asta vorbește? Oare cine îi scrie articolele? Că ea nu-i în stare să lege două fraze, la fel ca Nistor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Camelia Potec cere redeschiderea bazinelor de înot

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec (foto), a avertizat în aceste zile atât Ministerul de resort,...

Lotul naţional de canotaj al României, în pregătire la Snagov

Lotul naţional de canotaj al României a revenit în pregătire centralizată la Complexul Sportiv Naţional Snagov (baza nouă), respectând toate...

Lotul olimpic de canoe a ieşit pe apă după două luni

Componenţii loturilor naţionale ale României de canoe se află la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, unde şi-au reluat pregătirea...

Închide