Calculatoare şi conexiune la Internet pentru elevii din Lelese

Magdalena Şerban

Deşi administraţiile publice locale au devenit un soi de moaşă comunală, fiindu-le puse în spinare sarcini ce ar trebui rezolvate de la centru, totuşi, elevii nu sunt lăsaţi de izbelişte. De exemplu, şcoala va începe fără emoţii la Lelese, aici nefiind nici o problemă cu respectarea normelor sanitare şi de distanţare impuse de autorităţi.
„Avem funcţională doar o şcoală primară în localitatea principală, elevii de generală şi liceu făcând naveta la Hunedoara şi Deva, sau pe unde au ales să urmeze cursurile. Deţinem un microbuz cu care aceştia sunt transportaţi luni dimineaţa şi sunt luaţi înapoi joi şi vineri. Stau la internat, pe la rude sau în gazdă. Legat de prichindeii din clasele I-IV, ei sunt puţini la număr, şi anume şapte, şi nu au nevoie de transport pentru că locuiesc în Lelese şi ajung pe jos la şcoală. Ne-am pregătit pen­tru noul an de studiu achiziţionând protecţii din plexiglas (sepa­ra­toare), iar din sponso­ri­zări am făcut rost de calculatoare pe care le-am dat elevilor să şi le ducă acasă. Nu doar că vor fi pregătiţi în cazul în care se va ajunge la vreo formulă de învăţare exclusiv online, ci pot să mai lucreze pe ele. Cinci abonamente pentru Internet
le-am con­tractat de la Vodafone şi alte cinci vor fi făcute pentru conexiune prin satelit. Acolo unde nu este semnal la telefonia mobilă, nu există nici soluţii de rezervă. De asta sunt aşa scumpe echipamentele şi le rezolvăm pe cum putem, însă trebuie să facem paşi şi în direcţia noii tehnologii care câştigă teren în fiecare zi. Am mai cerut oferte pentru tablete electronice, dorind să achiziţionăm tot pentru şcolari. Iar pentru că mai e puţin până să sune clopoţelul, le urez tuturor mult succes, reuşite, cadrelor didac­tice putere de muncă şi putere de învăţare elevilor”, a afirmat Ciprian Achim (foto), pri­marul co­munei Lelese.
Acesta a mai spus că unitatea şcolară a fost conectată la Internet prin fibră optică, pentru a se asigura toate condiţiile de des­făşurare a unei bune activităţi adminis­tr­a­tive şi didactice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare