Două cazuri de violenţă în familie la Ghelari

Maximilian Gânju

Judecătorii au decis ca agresorul să nu se mai apropie de victimă şi au emis un ordin de protecţie împotriva sa. Când s-au dus cu sen­tinţa, l-au găsit pe individ în locuinţa victimei, încălcând astfel obligaţiile impuse de ordinul de protecţie provizoriu emis împotriva sa.

Venea băut şi-şi bătea concubina
„Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic de o femeie din comuna Ghelari despre faptul că, în jurul orei 17:00, în timp ce se afla în locuinţa comună din lo­ca­lita­tea Ghelari, concubinul său, un bărbat în vârs­tă de 57 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a agresat-o fizic. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi au emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului”, a informat IPJ Hunedoara.
Femeia a fost bătută în ultima zi a lunii august, iar în 3 septembrie judecătorii au dat o sentinţă prin care stabileau că bărbatul nu se poate întoarce la domiciliul conjugal. „Po­li­ţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Hunedoara s-au de­plasat la adresa persoanei vătămate, pen­tru a-i aduce la cunoştinţă conţinutul sen­tinţei civile emise de Judecătoria Hunedoara, prin care s-a emis ordin de protecţie îm­potriva con­cu­binului său. Cu această ocazie, la res­pec­tiva adresă nu a fost găsită per­soana vătă­mată, însă poliţiştii au depistat în interiorul lo­cuinţei bărbatul de 57 de ani îm­potriva căruia, la data de 31.08.2020, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu valabil pe o perioadă de cinci zile (prin care acesta a fost evacuat din locuinţa persoanei vătămate şi i-a fost interzis să se mai apropie de aceasta)”, a precizat sursa citată.
Poliţiştii l-au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea oricăreia din măsurile dispuse prin ordin de protecţie.

Bătut şi ameninţat de nevastă
Un alt caz de violenţă în familie a fost înre­gistrat tot la Ghelari, numai că de această dată rolurile s-au inversat. Soţia este cea acuzată de agresiune, iar poliţiştii au stabilit că se impune emiterea unui ordin pentru a-l proteja pe soţul bătut.
Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesi­zată telefonic de un bărbat din comuna Ghelari că a fost ameninţat de soţia lui. Pa­trula de siguranţă publică care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că bărbatul, aflându-se la domiciliul său, a avut nişte neînţelegeri cu soţia sa, o femeie în vârstă de 34 de ani, care l-a lovit cu palma în zona spatelui”, a in­format IPJ Hunedoara. Cei doi soţi au fost duşi la sediul Poliţiei municipiului Hune­doa­ra, pen­tru cercetări, iar în urma întocmirii for­mularului de risc, faţă de femeie a fost emis un ordin de protecţie provizoriu (pe o peri­oadă de cinci zile, prin care aceasta a fost eva­cuată din locuinţă). Totodată, tânăra este cer­cetată penal pentru violenţă în familie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare