Două cazuri de violenţă în familie la Ghelari

6 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Judecătorii au decis ca agresorul să nu se mai apropie de victimă şi au emis un ordin de protecţie împotriva sa. Când s-au dus cu sen­tinţa, l-au găsit pe individ în locuinţa victimei, încălcând astfel obligaţiile impuse de ordinul de protecţie provizoriu emis împotriva sa.

Venea băut şi-şi bătea concubina
„Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic de o femeie din comuna Ghelari despre faptul că, în jurul orei 17:00, în timp ce se afla în locuinţa comună din lo­ca­lita­tea Ghelari, concubinul său, un bărbat în vârs­tă de 57 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a agresat-o fizic. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi au emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului”, a informat IPJ Hunedoara.
Femeia a fost bătută în ultima zi a lunii august, iar în 3 septembrie judecătorii au dat o sentinţă prin care stabileau că bărbatul nu se poate întoarce la domiciliul conjugal. „Po­li­ţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Hunedoara s-au de­plasat la adresa persoanei vătămate, pen­tru a-i aduce la cunoştinţă conţinutul sen­tinţei civile emise de Judecătoria Hunedoara, prin care s-a emis ordin de protecţie îm­potriva con­cu­binului său. Cu această ocazie, la res­pec­tiva adresă nu a fost găsită per­soana vătă­mată, însă poliţiştii au depistat în interiorul lo­cuinţei bărbatul de 57 de ani îm­potriva căruia, la data de 31.08.2020, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu valabil pe o perioadă de cinci zile (prin care acesta a fost evacuat din locuinţa persoanei vătămate şi i-a fost interzis să se mai apropie de aceasta)”, a precizat sursa citată.
Poliţiştii l-au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea oricăreia din măsurile dispuse prin ordin de protecţie.

Bătut şi ameninţat de nevastă
Un alt caz de violenţă în familie a fost înre­gistrat tot la Ghelari, numai că de această dată rolurile s-au inversat. Soţia este cea acuzată de agresiune, iar poliţiştii au stabilit că se impune emiterea unui ordin pentru a-l proteja pe soţul bătut.
Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesi­zată telefonic de un bărbat din comuna Ghelari că a fost ameninţat de soţia lui. Pa­trula de siguranţă publică care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că bărbatul, aflându-se la domiciliul său, a avut nişte neînţelegeri cu soţia sa, o femeie în vârstă de 34 de ani, care l-a lovit cu palma în zona spatelui”, a in­format IPJ Hunedoara. Cei doi soţi au fost duşi la sediul Poliţiei municipiului Hune­doa­ra, pen­tru cercetări, iar în urma întocmirii for­mularului de risc, faţă de femeie a fost emis un ordin de protecţie provizoriu (pe o peri­oadă de cinci zile, prin care aceasta a fost eva­cuată din locuinţă). Totodată, tânăra este cer­cetată penal pentru violenţă în familie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Calculatoare şi conexiune la Internet pentru elevii din Lelese

Magdalena Şerban Deşi administraţiile publice locale au devenit un soi de moaşă comunală, fiindu-le puse în spinare sarcini ce ar...

Balşa: drumuri modernizate din bani europeni

Magdalena Şerban La Balşa, prin Programul Naţional de Dezvoltare Lo­cală (PNDL), se lucrează la modernizare de dru­muri în patru sate...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Viaţa la ţară

Bun găsit dragii mei dragi! Astăzi m-am gândit să vă vorbesc despre puterea şi bene­ficiul întoarcerii la esenţă. De vreo...

Închide