Actualitate

Călători, 3 ore în frig din cauză că s-a defectat locomotiva trenului

Ieri, trenul de pe ruta Deva – București a rămas blocat în gara Livezeni. Pantograful locomotivei s-a rupt, fiind nevoie de intervenția unei echipe specializate, care să remedieze sistemul de alimentare electrică al vehiculului.

Bătaie de joc pe banii oamenilor
Călătorii au fost nevoiți să stea în frig, la -13 grade Celsius, timp de aproximativ trei ore. Trenul ar fi ajuns în Gara Petroșani la timp, însă la ora 8.20, după aproximativ opt minute de mers, s-a oprit. Cei de la CFR au postat un comunicat pe site-ul Companiei. Sec.
„Pe raza Regionalei CF Timișoara s-a intervenit, cu drezine pantograf și cu personal specializat, pen­tru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică, în stația Livezeni, unde au fost semnalate de­ficiențe în alimentarea liniei de contact. Men­țio­năm faptul că, până la finalizarea acestor operațiuni, care au implicat inclusiv verificarea și înlocuirea componentelor adiacente sistemului de alimentare cu energie electrică pe întrega distanță Petroșani – Livezeni – Strâmbuța – Pietrele Albe – Lainici, 3 trenuri de călători – IR 1824, R 2082 și R 2083 – au staționat temporar în Livezeni, respectiv Pietrele Albe, acestea fiind reînscrise în circulație imediat ce personalul de spe­cialitate a finalizat operațiunile de inter­ven­ție”, a transmis compania feroviară.
Reprezentanții CFR au mai precizat că stațio­na­rea trenurilor a „avut drept scop asigurarea con­di­ți­ilor optime de trafic și adaptarea traficului la condițiile meteo nefavorabile”. Aceștia au dat ca și cauză po­sibilă a defecțiunii temperaturile ex­trem de scăzute din ultimele 24 de ore, în noaptea dintre 24 spre 25 ianuarie fiind înregistrate și – 21 de grade Celsius.

One thought on “Călători, 3 ore în frig din cauză că s-a defectat locomotiva trenului

  • Si punctul de vedere al dl ministru care este? Pe pagina sa de FB sunt multe proiecte care probabil in multi ani se vor realiza, dar nu aflam nimic despre incidentele de acest fel, ca presupun ca sunt destule.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.