Cal salvat dintr-un canal

20 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 calul din canal

Dana Istudor

Pompierii militari din Petroşani s-au chinuit să scoată nevătămat un cal foarte bătrân, care căzuse într-un canal neacoperit din apropierea Pieţei Agroalimentare Petroşani.
Animalul era înhămat la căruţă, iar proprietarul lui, un bătrân de 65 de ani, a mers până în piaţă să facă nişte cumpărături. El a lăsat căruţa pe o străduţă din apropiere, chiar lângă un canal pentru ape menajere, săpat de un localnic. Calul s-a speriat de un excavator aflat în apropiere, care lucra la amenajarea albiei unui pârâu şi a sărit direct în canal, unde a rămas împotmolit. Muncitorii care amenajau albia pârâului au văzut animalul, care se zbătea să iasă din capcană şi au chemat de urgenţă pompierii.

Intervenţie foarte dificilă
„Bătrânul îşi lasă tot timpul calul aici şi se duce la piaţă. Acum, animalul s-a speriat de zgomotul excavatorului şi a sărit în groapă. Am chemat pompierii să-l scoată de acolo, că săracul murea”, spune unul dintre muncitori. Pompierii din Petroşani s-au chinuit jumătate de oră până să poată scoate animalul din canal. „Am venit cu o autospecială de descarcerare, însă spaţiul nu ne-a permis să o folosim, pentru că este foarte strâmt. Intervenţia a fost destul de grea, deoarece animalul era foarte speriat, fiind şi bătrân şi a fost dificil să-l scoatem nevătămat. În cele din urmă, am reuşit să-l salvăm, ajutaţi şi de muncitorii care sunt aici la şantier şi care au adus un excavator”, a declarat subofiţerul Gărzii de Intervenţie a Pompierilor Petroşani, Ovidiu Cristea. Pompierii, pe lângă eforturile de a scoate animalul, au fost nevoiţi să-l salveze şi pe stăpânul calului, care se băgase să ajute la salvarea animalului, însă acesta s-a speriat şi s-a prăbuşit peste bătrân. Norocul lui a fost că o echipă de pompieri l-a tras repede de sub calul de aproape jumătate de tonă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă – 20.06.2009

Emil Părău, om de afaceri din Valea Jiului Pentru că va deschide la Lupeni primul ştrand din Valea Jiului, în...

“Trebuie sã rãmânem la putere”

În ciuda atitudinii colegilor din Coaliţie, care au transformat într-un calvar activitatea miniştrilor PSD, liderul social-democraţilor hunedoreni, Florin Cazacu (foto),...

Impresii după o emisiune

Recunosc că am o galerie de intelectuali la care mă raportez. I-am luat ca repere de mai mult timp, poate...

Închide