Politica si administratie

Cabinete medicale școlare, reamenajate ca la carte!

Patru cabinete din rețeaua de medicină școlară a municipiului Deva au fost reamenajate, la finele lunii trecute, cu mo­bilier nou, în cadrul unui program de modernizare a cabinetelor școlare de medicină generală și dentară, derulat de Direcția de Asistență Socială Deva.
Cabinetele medicale modernizate își desfășoară activitatea în cadrul a patru unități de învățământ preuniversitar din oraș – Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” (clădirea de pe strada Progresul), Colegiul Național „Decebal”, Liceul Tehnologic „Transilvania” și Liceul Tehnologic „Gri­gore Moisil”, iar de serviciile acestora be­ne­ficiază peste 3.000 de școlari și preșcolari.
Anul trecut, mai multe cabinete me­dicale din școlile și grădinițele municipiului Deva au fost dotate cu echipamente IT, instru­men­tar medical, medicamente, pro­duse sa­nitare și electrocasnice, în valoare totală de peste 50.000 de euro, conform standar­de­lor im­puse de baremul de dotare a cabine­te­lor me­dicale din unitățile de învățământ pre­univer­sitar, aprobat prin Ordinului nr. 438/4629/ 2021 privind asi­gu­rarea asisten­ței medicale a preșcola­rilor, elevilor și studenților.
Toți elevii și preșcolarii din municipiul Deva beneficiază, GRATUIT, de consultații și tratamente în cele 18 cabinetele me­dicale și stomatologice care funcționează în școlile și grădinițele din oraș.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura