Ca la noi la nimenea! Cine îşi bate joc de sătenii din Ilia?

Mai mulți săteni din Cuieș, comuna Ilia, au reclamat că zona de la pasajul de sub calea ferată din localitate este complet inundată, după ploile din aceste zile și din cauza colmatării ca­nalelor d­e scurgere. Din acest motiv, apa nu mai poate ajunge în râul Mureș. Canalele de scurgere au fost col­ma­tate, după ce constructorul spală utilajele acolo. Ca de obicei, nimeni nu e de vină, doar ploaia că a îndrăznit să cadă într-o cantitate mai mare.

Doar cu pompele nu se face primăvară
Primarul comunei, Marius Omotă, a spus că cei de la FCC Construccion au făcut pasajul respectiv, pe sub calea ferată și trebuie să rezolve ei lucrurile. Șeful de lucrare de la FCC Cons­truc­cion, Dan Barbu, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că se lucrează cu mai multe pompe, în zona respectivă și că situația va reveni la normal, adică oa­menii vor putea circula prin zonă. Și cei de la prefectură au fost informați des­pre inundațiile din satul Cuieș din co­muna Ilia, și despre faptul că satul e aproape izolat din pricina apelor care
s-au strâns acolo și care nu mai poate să ajungă în râul Mureș din cauza col­matării canalelor de scurgere.
CU toate acestea, ieri, constructorul a intervenit doar cu pompe pentru a extrage apa de acolo, nu a început decolmatarea canalului.
Nu e prima dată când cei de la FCC Construccion fac probleme acolo.
Reamintim că firma respectivă a câș­ti­gat proiectul de Modernizare a liniei CF Caransebeș – Timișoara – Arad, pen­tru creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă a fost câștigat de Asocierea. (S. Popa)