Actualitate

Buluc, la Armată!

Peste 5.000 de persoane inte­re­sate de serviciul militar volun­tar au aplicat pentru cele aproxi­ma­tiv 1.500 locuri în doar trei săptămâni, iar înscrierile con­tinuă, a spus ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

S-au rezolvat
„Avem în circuit legea aceea nouă pentru modificările legate de serviciul militar voluntar. Am schim­bat unele lucruri faţă de ceea ce era iniţial, astfel încât am văzut că noi suntem deja într-o situaţie foarte bună. Mi se pare că în primele trei săptămâni de la lan­sarea unei noi selecţii pentru vo­lun­tari, pe 1.500 de locuri, dacă nu mă înşel, am avut deja peste 5.000 de candidaţi şi continuă înscrierile. Înseamnă că există o atractivitate pentru asta”, a afirmat Vasile Dîncu. Ministrul apărării a precizat că în urma discuţiilor purtate cu oameni din afara sistemului militar se vor face modificări în ceea ce priveşte voluntariatul în armată.
„Mai trebuie însă să facem câ­teva lucruri, acestea ţin de a face o compatibilitate între cerere şi ofer­tă. Civilii mi-au spus multe lucruri din ceea ce ne lipseşte, inclusiv drepturile pe care trebuie să le acorzi, inclusiv tipul de beneficii pe care trebuie să le acorzi unui om care se pune în serviciul naţiunii”, a adăugat Dîncu. Și a detaliat: „Sunt câteva lucruri care ţin de indemni­zaţii, ţin de regimul pe care-l au, de termenele la care trebuie să se pre­zinte la unitatea, posibilitatea de a lucra în străinătate şi de a veni de acolo în cazul în care este mo­bilizat. Toate acestea le-am re­zolvat”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura