Bugetul municipiului Orăştie, în dezbatere publică

6 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În valoare de peste 138 de milioane de lei, (mai mare cu 16,66 la sută faţă cel din 2019), bugetul municipiului Orăştie a fost pus în dezbatere publică, putând fi consultat pe site-ul primăriei, la adresa http://www.orastie.info.ro
„În continuare, ne dorim să dezvoltăm paliere precum educaţie, sănătate, infrastructură, mediu, spaţii verzi, dinamism cultural. Indic în acest sens proiectele pe care le avem deja pe rol“, a spus Ovidiu Bălan (foto), primarul municipiului Orăştie.

Programe în domeniul educaţiei
Există câteva importante proiecte de investiţii în domeniul educaţiei. Unul dintre programele investiţionale are ca obiectiv reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic Nicolaus Olahus, iar altul vizează reabilitarea termică pentru reducerea costurilor de întreţinere a sălii de sport din cadrul Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu“. Mai sunt cele legate de finalizarea extinderii şi modernizării Creşei Municipale din strada Pricazului, finalizarea lucrărilor de construcţie pentru Grădiniţa cu program prelungit din strada Luminii, finalizarea lucrărilor de construcţie pentru Grădiniţa cu program normal de pe aceeaşi stradă, extinderea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit din strada Luncii, precum şi construcţia şi dotarea unei creşe noi din strada Luminii.

Noi lucrări de reabilitare şi modernizare în spaţiul public
În paralel, continuă demersul pentru finalizarea amenajării de spaţii verzi publice cu acces nelimitat în zona urbană degradată Stadion Mecanica, dar şi modernizarea stadionului Mecanica şi a străzii de legătură – strada Târgului, extinderea sistemului de supraveghere video, instalarea a 11 puncte cu acces gratuit WIFI, amenajarea unor noi locuri de joacă – zona Zăvoi şi zona Luncii, finalizarea lucrărilor de extindere a sediului primăriei, implementarea de soluţii informatice pentru simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei, începerea lucrărilor de modernizare şi eficientizare a iluminatului public, demararea lucrărilor pentru amenajarea zonei centrale protejate – Piaţa Victoriei şi, bineînţeles, dotarea cu mobilier urban.

În domeniul sănătăţii
La acest capitol, administraţia publică şi-a propus finalizarea lucrărilor de modernizare a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului municipiului Orăştie prin dotare, echipare şi mobilare.

Susţinerea obiectivelor culturale
Emblematică pentru municipiu, axa culturală va fi susţinută prin demararea lucrărilor de restaurare, consolidare şi conservare a Cetăţii Orăştiei, finalizarea documentaţiilor tehnice şi finalizarea documentaţiilor tehnice şi demararea lucrărilor de reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură şi a străzii Dacilor, finalizarea documentaţiilor tehnice şi demararea lucrărilor pentru realizarea Muzeului Civilizaţiei Dacice şi modernizarea străzilor de acces.

Continuă dezvoltarea programelor sociale
De asemenea, se urmăreşte continuarea programelor sociale derulate şi darea în folosinţă a Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist, finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dotare a cantinei sociale din incinta Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu“, demararea lucrărilor de construire a 60 de locuinţe sociale – cu centru educaţional, asigurarea utilităţilor şi realizarea străzii de acces şi demararea lucrărilor de execuţie privind utilităţile tehnico-edilitare pentru blocurile de locuinţe ANL din strada Pricazului, strada Plantelor şi strada Nicolae Titulescu.

Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii oraşului
Pe lângă cele enumerate, municipalitatea se va mai ocupa de finalizarea lucrărilor de reabilitare termică a 10 blocuri de locuinţe, finalizarea lucrărilor de canalizare menajeră pe strada Luncii, finalizarea documentaţiilor tehnice şi execuţia de lucrări pentru canalizare pe strada Dacilor, finalizarea documentaţiilor tehnice şi demararea execuţiei de lucrări pentru canalizare pe strada Codrului, reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă pe străzile Viilor, Dominic Stanca şi Gării, continuarea lucrărilor de reparaţii îmbrăcăminte asfaltică pe străzile din municipiu şi extinderea parcării auto aferente cimitirului nou.
Edilul şef al municipiului, Ovidiu Bălan, a ţinut să le mulţumească cetăţenilor urbei pentru contribuţia la dezvoltarea comunităţii orăştiene, invitându-i să participe activ la proiectele pe care administraţia publică locală le are ori le va avea în desfăşurare.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Directorul general al CEH nu poate fi asociat cu PSD

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă (foto) a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că directorul general al Complexului Energetic Hunedoara nu...

Judecătorii hunedoreni vor transferul cuplului de asasini din Ungaria în România

Tribunalul Hunedoara a solicitat autorităţilor maghiare ca „Bonnie şi Clyde ai Estului“, cei doi maghiari care au atacat o casă...

Cum îi obligă Ministerul Sănătăţii pe pacienţii de la spitalul judeţean să stea cu gândacii în pat

Imagini cu un gândac care se plimbă în farfuria unui bolnav al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au apărut pe...

Închide