Brănişca are bătrâni bogaţi… pe hârtie

Magdalena Şerban

Durerile sociale au devenit bătăile de cap ale primarilor, mai ales când  cazurile în discuţie reprezintă situaţia unor bătrâni, trecuţi de 70 de ani, neputincioşi şi nevoiaşi.

„Guvernul le-ar lua şi dreptul la viaţă“
Dacă ai peste un hectar şi jumătate de pământ, adio dosar acceptat, pentru a te număra printre cei care pot să beneficieze de ajutor social. Degeaba nu ai conturi în bancă, degeaba nu ai nici o susţinere materială. Ai pământ, ai ce mânca. Ce mai contează dacă eşti prea bătrân şi bolnav ca să-l lucrezi. „Zilele acestea, analizăm redepunerea dosarelor pentru cazurile cu probleme sociale. Suntem în faza de evaluare, în funcţie de ceea ce este înregistrat în registrul agricol, se resping sau nu. Tot în stadiul de verificare suntem şi cu ajutoarele de căldură. Iar ca o cireaşă de pe tort, nici la capitolul plăţi pentru însoţitorii persoanelor cu handicap nu stăm bine. Acum, sub tutela primăriei, sunt 15 persoane cu carte de muncă, restul, până la 60, însumând cei cu indemnizaţii. Suntem la zi cu plata lor, dar pe luna martie nu vom mai avea bani, neexistând prevederi bugetare de la Guvern”, spune Teodor Lazăr (medalion), primarul comunei Brănişca.

…măcar puţin optimism
După toate aceste răzvrătiri, ca o veste bună pentru comunitate, un proiect ce aparţine de Apele Române va fi depus pe fonduri de mediu, pentru a putea ţine piept viiturilor care nu au ocolit nici satele comunei Brănişca. „Acum, se lucrează la acest proiect, având ca obiectiv decolmatarea unor văi, cum ar fi Valea Târnăviţa, Valea Rovina, Valea Bozului şi Valea Bărască, pe o suprafaţă de 6 km. Am început, cu ajutorul angajaţilor primăriei (aşa puţini cum am rămas din cauza salariilor mizere),  să strângem semnături de aprobare din partea proprietarilor terenurilor respective. Este cunoscută  situaţia noastră disperată, ori de câte ori se pune problema inundaţiilor. Suntem prea păţiţi ca să nu ne bucurăm că există posibilitatea să avem parte de siguranţă. Ar fi un proiect foarte bun pentru comunitate, de aceea ne punem speranţele în eligibilitatea lui. Sunt şi aşa multe griji cotidiene, dar ţinem fruntea sus”, încheie Teodor Lazăr, edilul şef al comunei.

One thought on “Brănişca are bătrâni bogaţi… pe hârtie

  • 7 martie 2011 la 14:27
    Permalink

    Aloo, aloo..hai sa terminam odata cu ajutoarele astea sociale! De ce nu dau si ei pamantul in arenda ? de ce nu cauta sa ia renta viagera? Taranii s-au obisnuit sa primeasca si sa nu dea nimic! Nu platesc CAS, nu platesc nimic! SI inca ceva..au pensia aia minima garanta. Aia cine le-a dat-o dom primar ? NU GUVERNUL BOC??????.MA LASI!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare