Politica si administratie

Brad: Cinematograful Zarand, salvat și redat comunității

Magdalena Șerban

Începând de astăzi, la Cinemtograful Zarand Brad, după o întrerupere de peste 20 de ani, se reiau proiecțiile de filme. Imobilul, ce se afla într-o stare avansată de degradare și care pre­zen­ta un real pericol pentru spectatori, a trecut printr-un amplu proces de reabilitare. Face parte din ansamblul de clădiri istorice din centrul localităţii și este emblematic pentru brădeni.

Debut, în forță
Momentul mult așteptat va cuprinde ediția remasterizată a clasicului Titanic – 3D, începând cu ora 16:00, iar de la ora 20:00, pelicula lui James Cameron, Avatar – The Way of Water va rula
pe m­arele ecran al Cinematografului Zarand. Prețul unui bilet este de 30 de lei pentru adulți, respectiv 20 lei pentru elevi/studenți/pensionari și se poate achiziționa de pe platforma online: https://eventbook.ro/hall/cinema-zarand-brad. Ochelarii 3D costă 6 lei și se cumpără separat, adică de la casa de bilete. “Mă bucur mult că am reușit să derulam proiectul de reparație capitală a clădirii Cinematografului Zarand din municipiul Brad. Reluarea, începând cu astăzi, 1 martie 2023, a activității de proiecție de film este un vis împlinit al brădenilor. Sper ca acest așezământ de cultură să le ofere posibilitatea parti­cipării la evenimente culturale de înaltă calitate”, a transmis primarul munici­piu­lui Brad, Florin Cazacu (medalion). Reamintim faptul că reabilitarea edi­ficiului a însemnat aproape şapte mili­oane de lei, banii fiind obținuți de admi­nistrația publică prin Compania Na­ţională de Investiţii. Clădirea datează de la începutul anilor ´30, fiind ridicată cu sprijinul Societăţii Miniere Mica şi a funcţionat, de-a lungul timpului, ca sală de spectacole, restaurant, respectiv cinematograf. Din 1996, Regia Auto­nomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor din România (RADEF), în ad­ministrarea căreia s-a aflat cinema­tograful, a oprit activitatea de proiecţie a filmelor. Apoi, din 2006, a fost preluat de primărie, iar în 2015, conducerea lo­cală a accesat, cu succes, proiectul prin CNI. Astfel, în iunie 2018 a fost emis ordinul de începere al lucrărilor. Noul cinematograf 3D poate găzdui eve­nimente într-o sală modernă, de circa 500 de locuri.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura