Stațiunea de cercetare și Producție Pomicolă, la Liceul din Geoagiu

Liceul Tehnologic „Alexandru Borza” din Geoagiu va administra Sta­țiunea de Cercetare și Producție Pomicolă, după votul parlamentarilor.

Pentru ca patrimoniul să nu se distrugă
„Stațiunea de Cercetare și Pro­ducție Pomicolă din Geoagiu trece în administrarea Liceului Tehnologic ”Alexandru Borza” din Geoagiu, po­trivit unei inițiative legislative pe care am susținut-o și care a fost votată astăzi în plenul Camerei Deputaților. Este nevoie de această modificare a Legii nr.45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe lonescu Şiseşti şi a sistemului de cercetare – dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare, pentru a se evita distrugerea defini­tivă a patrimoniului.
Terenul care face obiectul acestui proiect legislativ este absolut in­dispensabil activității de cercetare – dezvoltare – inovare și multiplicării materialului biologic și, din păcate, la această oră S.C.P.P. Geoagiu nu mai are capacitate de finanţare, deținând doar o suprafaţă de teren de 6,48 ha curţi și construcţii.
Pentru salvarea activității științi­fice și de cercetare de la SCPP Geoagiu și pentru a dezvolta ac­ti­vitatea de aici, instituția va fi pre­luată în administrare de către Liceul Tehnologic Agricol ,,Alexandru Borza” Geoagiu”, a declarat Vetuța Stănescu (foto), deputat PNL de Hunedoara și președintele libera­lilor hunedoreni.