Sport

Boxerul Cosmin Gîrleanu, primul contract de profesionist

Clubul Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara anunţă rezilierea, de comun acord, a înţelegerii pe care o avea cu Cosmin Gîrleanu (foto), spor­tiv legitimat la secţia de box a grupării. Pugilistul în vârstă de 23 de ani a semnat, recent, primul său contract de profesionist, cu TM Boxing, din Mexic, ţară în care va şi pleca, de altfel, zilele acestea, pentru a începe pregătirile.

„Un talent excepțional”
Cosmin este primul boxer non-me­­xican care semnează cu com­pa­nia din America Latină, care, din 2013, se ocupă de descoperirea şi promo­va­rea talentelor în vederea consacrării lor la profesionişti. De altfel, printre pugi­liştii pe care îi reprezintă se numără şi Kenya Enriquez, de două ori campioană mon­dială. „Cosmin Gîrleanu este un ta­lent excepțional și faptul că a participat la cea mai recentă ediţia a Jocurilor Olim­­pice confirmă acest lucru. Deoa­re­ce luptă la o categorie mai mică, îi este greu să găsească concurență la nivelul său în Europa, așa că TM Boxing îl va dezvolta în Mexic, unde, fără îndoială, este locul unde poate găsi cei mai mulți adversari de calibru. Avem multe aş­tep­tări de la el!”, a declarat Felipe Leon, directorul sportiv al TM Boxing.

A demonstrat de ce este capabil
„Cred că este timpul potrivit să fac acest pas în cariera mea, mai ales că, pe plan naţional şi european am de­monstrat de ce sunt capabil. Am încredere că am luat o decizie potrivită şi sper ca, în scurt timp să mă ridic la aşteptările celor care m-au contractat. Mai mult, sper să vină, cât de repede, şi ziua în care cei de acasă, de aici, de la Hunedoara, să fie mândri de mine. Le mulţumesc tuturor celor de la club, colegilor, antrenorilor şi administraţiei locale, care m-a sprijint când aveam nevoie”, a spus Cosmin Gîrleanu.
„Cozu” este multiplu campion na­ţio­nal, la cadeţi, juniori şi tineret, campion mondial şi vicecampion european la juniori şi medaliat cu argint la Euro­peanul Under 22, din Rusia (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost sin­gurul reprezentant al României la box masculin.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura