Box. România pe locul trei la campionatul european, după numărul de medalii

Delegația României se întoarce acasă de la ediția din acest an a Campionatul  European de juniori, desfășurat  la Sofia, cu un bilanț peste așteptări: 10 medalii din care două de aur cucerite de Daniel Gîrleanu (categoria 54 kg) și Maria Botică (+80 kg), care au devenit de miercuri și campioni continentali.Alte două medalii au fost de argint, iar celelalte șase de bronz.

Președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea, s-a declarat mulțumit de evoluțiile sportivilor români la Sofia:„Sunt mulțumit. O vorbă din popor spune că nemulțumitului i se ia darul. România intră în cărți cu o salbă foarte consistentă de medalii, 2 de aur, 2 de argint și 6 de bronz. Erau așteptări de la toți sportivii, pentru că sunt bine antrenați, bine coordonați și era firesc să avem așteptări. Mă bucur că i-am văzut foarte motivați, s-au luptat și au făcut tot ce le-a stat în putere pentru un loc mai bun. Sigur, se putea și mai bine, dar asta vom corecta acasă cu colectivul tehnic”, a declarat Vasile Câtea.

Oficialul FR Box anunță ascensiunea boxului românesc și spune că în câțiva ani se va vorbi la superlativ despre pugiliștii noștri. „Cum spuneam acum un an și jumătate, temelia începe să se cimenteze. La tineret avem sportivi valoroși, la juniori sunt sportivi care pot face performanță la un nivel înalt, iar boxul românesc în 2-3 ani va livra personalități despre care se va vorbi cu respect.

Este important că există și o comunicare între antrenorii de la loturile naționale, Dorel Simion, Relu Auraș, Mitică Dorobanțu, Adrian Lăcătuș. Se vorbește pe o singură voce și un singur limbaj, cel al boxului, iar lucrurile au început să prindă contur”, a conchis Câtea.

Delegația României s-a clasat pe locul trei la numărul de medalii după Rusia și Ucraina!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare