A câştigat 90.000 de dolari la şah

Jucătorul azer Şahriar Mamediarov este cel care a fost desemnat câştigătorul tur­ne­ului de şah Superbet Chess Classic Roma­nia 2021, din cadrul Grand Chess Tour de la Bucureşti. El a primit din partea or­ga­ni­za­to­rilor un premiu în valoare de 90.000 de dolari.
Jucătorii români Bogdan Daniel Deac şi Constantin Lupulescu au ocupat locurile 7, respectiv 9, în clasamentul final al con­cur­sului.
Mamediarov a declarat că a întâlnit la Bu­cureşti oameni minunaţi, prietenoşi şi că va reveni la astfel de turnee organizate în România. Trofeul de câştigător i-a fost în­mânat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care s-a arătat un iubitor şi practicant al acestui sport al minţii.
Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban, i-a felicitat pe jucătorii ro­mâni care au participat la acest turneu şi care au demonstrat că pot face faţă liderilor mondiali ai şahului.”Mulţumim tuturor celor care au făcut posibil ca acest turneu să aibă loc aici la noi, în România. Felicit toţi jucă­torii, dar în special pe jucătorii noştri, pe ro­mânii, care, iată, că au demonstrat încă o dată că pot face lucruri extraordinare şi că se pot bate în şah cot la cot cu liderii mon­diali. Felicitări tuturor care s-au ocupat de organizare”, a afirmat Iacoban.
Turneul a fost dotat cu premii de 325.000 de dolari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.