Calificarea la Olimpiadă, văzută ca o mare realizare

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat că pentru boxul românesc ca­lificarea pugiliştilor Cosmin Petre Gîr­leanu şi Claudia Maria Nechita la Jocurile Olim­pi­ce de la Tokyo reprezintă o realizare im­por­tantă.

Doar un român a câştigat aurul la box la Olimpiadă
Novak i-a felicitat pe sportivi pentru cali­fi­care şi le-a urat succes la Tokyo. „Dubla cali­fi­care la Jocurile Olimpice a lui Cosmin Petre Gîrleanu şi a Claudiei Maria Nechita este o realizare importantă, mai ales că vine la fina­lul unei perioade dificile. Boxul a fost unul dintre sporturile cele mai afectate de pan­demie, dar iată că nu v-aţi descurajat. În condiţii normale, probabil că am fi avut cel puţin încă o calificare la box, dar cel mai important este că vom fi prezenţi la Tokyo. Vă mulţumim pentru eforturile făcute şi feli­citări sportivilor, antrenorilor, Federaţiei Române de Box şi tuturor celor care au pus umărul la aceste calificări. Boxul românesc a fost prezent la Jocurile Olimpice cu trei excepţii şi a obţinut până acum o medalie de aur, 9 de argint şi 15 de bronz. Ultima me­dalie a fost câştigată în 2004, iar la ediţia precedentă a Jocurilor am avut un singur reprezentant. Cu doi reprezentanţi acum, boxul românesc are o şansă în plus. Sper ca atunci când vor urca în ring, ei să se gândească la Nicolae Linca, singurul boxer român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice (n.r. – 1956). Mult succes la Tokyo”, a afir­mat ministrul.
Sportivii Cosmin Petre Gîrleanu şi Claudia Maria Nechita, antrenorii lor şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, au primit diplome din partea MTS. La rândul său, Eduard Novak a primit cadou o pereche de mănuşi galbene cu autografele celor doi sportivi şi a fost invitat la sala de box. „Am urcat o dată în ring şi pot să spun că boxul la televizor e mult mai uşor”, a spus Novak.
„Cât mai repede voi ajunge şi la antre­na­men­tele boxerilor. Îmi place să mă duc să îi văd pe sportivi, am fost deja la scrimă, la hand­bal, la canotaj, mă pregătesc să merg şi la judo. Mi-ar plăcea ca după Tokyo să stau în fiecare zi să premiez sportivii. Asta ar însemna că am avea rezultate foarte bune”, a precizat Eduard Novak.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.