Biroul Consiliului Judeţean din Petroşani este funcţional

dav

Maximilian Gânju

Cetăţenii celor şase localităţi ale Văii Jiului vor putea să discute cu aleşii judeţeni diferite probleme ce ţin de administraţia judeţului. Biroul Consiliului Judeţean Hunedoara, inaugurat ieri la Petroşani, va fi deschis în fiecare zi a săptămânii. Dacă va fi necesar îşi poate prelungi programul şi în weekend.
La eveniment au luat parte consilierii judeţeni din Valea Jiului, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, vicepreşedintele Sorin Vasilescu şi administratorul public al judeţului, Costel Avram. Biroul CJH de la Petroşani va avea un angajat în permanenţă şi funcţionează într-o clădire a Universităţii din Petroşani, pentru care instituţia judeţeană plăteşte o chirie lunară de circa 400 de lei.
„Este un birou pe care l-am considerat necesar de mai mult timp. (…) Am deschis acest birou pentru a prezenta modul transparent în care se acţionează în Consiliul Judeţean Hunedoara în ceea ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor socio-economice şi din Valea Jiului. Toate doleanţele şi sesizările sunt preluate de un angajat, dar în acelaşi timp va fi un program în care absolut toată lumea, preşedintele, vicepreşedinţi şi consilierii judeţeni vor avea audienţe. Şi fără acest birou, CJ Hunedoara a avut o preocupare deosebită pentru Valea Jiului, dar nu numai atât. Noi încercăm să direcţionăm investitori mici sau mijlocii în Valea Jiului”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora. În cadrul punctului de la Petroşani, toţi consilierii judeţeni, indiferent de culoarea politică, vor putea discuta cu cetăţenii celor şase localităţi din zonă.
Tot ieri, în incinta aceleiaşi clădiri a Universităţii din Petroşani, Organizaţia PSD Hunedoara a închiriat un spaţiu şi şi-a deschis un birou parlamentar. Potrivit preşedintelui PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, pentru închirierea spaţiului se plăteşte lunar o chirie de circa 900 de lei din fondurile organizaţiei judeţene. Parlamentarii PSD Hunedoara vor fi astfel prezenţi în sudul judeţului cel puţin o dată pe lună, prin rotaţie, şi vor discuta cu oamenii care se înscriu în audienţă cu diferite probleme ce depăşesc competenţele administraţiei locale şi judeţene.

One thought on “Biroul Consiliului Judeţean din Petroşani este funcţional

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.