Bicicletă unicat, personalizată după dorinţa utilizatorului, premiată

O bicicletă unicat care poate fi personalizată după dorinţa viitorului utilizator, inclusiv prin montarea unor panouri fotovoltaice, realizată de un masterand al Facultăţii de Inginerie Hunedoara, a fost distinsă cu premiul special „Best Invention“ al Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie pentru Tineret 2018, desfăşurat în perioada 14-18 noiembrie, la Complexul Romexpo Bucureşti.

Prietenoase cu mediul înconjurător
Bicicleta realizată de Mircea Moldovan-Pako, masterand în anul I, permite personalizarea cadrului, a roţilor, ghidonului, şeii şi pedalelor. Inventatorul acesteia a dezvoltat şi un concept prin care spiţele sunt realizate prin reciclarea unor lanţuri uzate de bicicletă.
„Juriul a apreciat originalitatea, complexitatea şi tenta ecologică a invenţiilor prezentate. Un accent principal l-a reprezentat conceptul de reciclare inteligentă, capacitatea tinerilor de a transforma componentele uzate în noi produse. Vizitatorii salonului sunt tot mai impresionaţi şi interesaţi de proiecte prietenoase cu mediul, de la culturi de plante ecologice, la biciclete unicat, dar şi de proiectele care se adresează educaţiei, cum sunt materialele didactice şi standurile experimentale“, a declarat coordonatorul celor doi studenţi, asistentul universitar Corneliu Birtok Băneasă, cunoscut pentru invenţiile sale în domeniul auto.
De altfel, un al doilea premiu pentru Facultatea de Inginerie din Hunedoara a fost obţinut de studentul Paul Macarie, din anul I, care a propus spre jurizare un cub realizat din 512 leduri dispuse pe opt nivele. Inovaţia acestuia a primit premiul II, constituindu-se ca un material didactic pentru proiecţii de figuri geometrice 3D, mesaje sau efecte speciale.
Cubul are aplicabilitate şi în domeniul siguranţei auto, unde, montat în stopul unei maşini, poate fi folosit pentru transmiterea în timp real a unor mesaje de avertisment pentru pericole, adresate şoferilor din spate.
Proiectele celor doi studenţi sunt susţinute de Facultatea de Inginerie Hunedoara, Universitatea Politehnica Timişoara şi de Asociaţia CorneliuGroup Cercetare-Inovare, a inventatorului Corneliu Birtok Băneasă. (S. Blada, Agerpres)

2 comentarii la „Bicicletă unicat, personalizată după dorinţa utilizatorului, premiată

  • 19 noiembrie 2018 la 8:32
    Legătură permanentă

    Corneliu Birtok Băneasă, o gluma de inventator ! Sacul fara fund al inventiilor fara aplicabilitate sau cu smecherii ascunse !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.