Biblioteca Județeană vă recomandă cartea acestei săptămâni

27 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Biblioteca Județeană vă recomandă cartea acestei săptămâni
Magdalena Șerban

Inteligența culinară. Arta de a mânca sănătos (și cu adevărat bine), de Peter Kaminsky, apărută la Curtea Veche Publishing, București, 2016, este recomandarea făcută de bibliotecara Diana Trif pentru săptămâna curentă.

,, Peter Kaminsky este expert în arta culinară, autor a numeroase cărți de bucate. Ca urmare a unor probleme de sănătate, consecință a stilului său de viață, a fost nevoit să slăbească prin adoptarea unei diete echilibrate și sănătoase nerenunțând însă la acele delicii care dau farmec vieții”, susține Diana Trif. Peter Kaminsky – care a scris cărți de bucate alături de maeștri bucătari celebri, ca Daniel Boulud, dar și de amatori într-ale gătitului, precum legenda fotbalului american John Madden – demonstrează că oricine are putința de a se delecta cu mâncare absolut savuroasă, fără a fi străbătut de fiori reci gândindu-se la dimensiunea taliei. Cu doar câțiva ani în urmă, acesta se găsea în fața unei alegeri dificile: să slăbească – ori să accepte consecințele? Ca scriitor culinar hedonist și cronicar de restaurant la reviste de prestigiu, și-a petrecut peste două decenii într-un nesfârșit festin regesc. În mod previzibil, au urmat obezitatea și iminența unui diabet. Situația trebuia să se schimbe. Dar cum putea el, în ciuda chemării irepresibile către plăcerile mesei, să mănânce sănătos, nerenunțând totuși la acele delicii irezistibile?
,,Această carte este rezultatul chemării mele cu adevărat irepresibile către plăcerile mesei, precum și al instinctului meu de supraviețuire, și el extrem de puternic. În loc să renunțăm la sănătate, pe de-o parte sau la hedonism, pe de alta, eu cred că acestea două pot coexista, ba chiar într-un mod fericit….Primul pas spre inteligența culinară constă în stoparea acestui obicei de a mânca fără a raționa și în eliminarea alimentelor procesate”, este argumentația autorului. De adăugat că volumul poate fi găsit la Biblioteca Județeană Ovid Densusianu Hunedoara-Deva.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accident pe calea ferată în județ. Tren de călători deraiat în zona comunei Pui

Mircea Crivăț   Un accident feroviar s-a produs în această dimineață, în zona localității Băiești, comuna Pui. Ultimele două vagoane ale unui tren...

Castelul Corvinilor, de la producții de filme hollywodiene la festivaluri medievale!

Castelul Corvinilor din Hunedoara a ajuns unul dintre cele mai populare puncte de atracție din România, ba mai mult din...

Teatrul de Artă Deva: Bilanţ remarcabil în 2018, program bogat şi ambiţios în 2019!

Mircea Crivăţ Anul 2018 a fost un an plin de evenimente prin care echipa Teatrului de Artă Deva şi-a propus...

Închide