Accident pe calea ferată în județ. Tren de călători deraiat în zona comunei Pui

23 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Mircea Crivăț 

 Un accident feroviar s-a produs în această dimineață, în zona localității Băiești, comuna Pui. Ultimele două vagoane ale unui tren de călători au deraiat.

Este vorba de trenul Inter Regio 1821, care se deplasa pe ruta Constanța – Arad. Acesta transporta 120 de călători, iar în cele două vagoane se aflau 20 de persoane.

Având în vedere numărul mare de persoane care se aflau în cele două vagoane, autoritățile județene au activat Planul Roșu de Intervenție. La faţa locului au intervenit patru echipaje de pompieri şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Hunedoara.

Potrivit maiorului Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, ajunse  la locul accidentului, echipajele de pompieri au constatat că în urma deraierii celor două vagoane a rezultat o singură victimă, cu posibile fracturi ale membrelor superioare. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victima a fost transportată la spital. Totodată s-au făcut verificări printre călători pentru identificarea și altor persoane cu leziuni în urma accidentului, însă celelalte persoane nu au fost rănite. Se pare că, în momentul deraierii, victima se afla în dreptul ușii vagonului care era deschisă, fiind aruncată afară din vagon.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții CFR și ai pompierilor, pasagerii vor fi preluați și transportați în siguranță. La gara CFR Subcetate au fost transportați 34 de călători, trei călători la autogara Hațeg, alte 11 persoane vor fi preluate de rude, prieteni de pe DN 66.  De asemenea,  reprezentantul CFR a declarat că primele trei vagoane ale trenului, neafectate de deraiere, se vor putea deplasa spre gara CFR Subcetate.

Cauzele accidentului feroviar nu sunt deocamdată cunoscute.

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Castelul Corvinilor, de la producții de filme hollywodiene la festivaluri medievale!

Castelul Corvinilor din Hunedoara a ajuns unul dintre cele mai populare puncte de atracție din România, ba mai mult din...

Teatrul de Artă Deva: Bilanţ remarcabil în 2018, program bogat şi ambiţios în 2019!

Mircea Crivăţ Anul 2018 a fost un an plin de evenimente prin care echipa Teatrului de Artă Deva şi-a propus...

Anunţ finanţe 2, 21.12.2018

Închide