Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Arme, virusuri și oțel. Soarta societăților umane, scrisă de Jared Diamond și apărută la Editura All, București, 2019.

O istorie cu propriile răspunsuri

Volumul culege cele mai puţin vizibile părţi ale istoriei umanităţii, expunându-le cititorului care are curiozitatea de a răspunde la întrebări la care istoria tradiţională nu oferă decât rareori şi doar întâmplător lămuriri. Potrivit autorului, în esență, viruşii, armele şi oţelul au constituit actorii principali în mărirea şi decăderea popoarelor lumii. Laureată a Premiului Pulitzer pentru carte non-fiction şi vândută în peste un milion de exemplare, este o remarcabilă lecţie despre ascensiunea şi decăderea imperiilor, despre rolul religiei sau al scrierii în evoluţia societăţilor umane, despre hrană sau arme, toate prinse în ecuaţia complicată a devenirii umanităţii de-a lungul a 13.000 de ani.    A obţinut: titlul de New York Times bestseller; Premiul Pulitzer; premiul Aventis pentru cea mai bună carte de ştiinţă; Premiul Rhone-Poulenc Al Societăţii Regale de Ştiinţe şi premiul National Geographic. După carte s-a realizat un documentarde National Geographic Society.

 

„Jared Diamond pune magistral laolaltă descoperiri recente din domenii de studiu atât de deosebite precum arheologia şi epidemiologia, pe care le foloseşte pentru a lămuri de ce şi în ce fel societăţile umane de pe diferite continente au urmat căi de evoluţie atât de divergente pe parcursul ultimilor 13 000 de ani“ – Bruce D. Smith, director al programului de arheo-biologie, Smithsonian Institute.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Top trei cele mai bune parfumuri Estée Lauder pentru femei

Moda este temporară, dar există și lucruri care durează în timp și traversează tot felul de frontiere geografice și generaționale.

ANUNŢ PUBLIC

BUBLE CRISTINA CARMEN, cu domiciliul în localitatea Deva, str. Cloşca, nr. 13, judeţ Hunedoara, anunţă elaborarea planului faza PUD şi

ANUNŢ PUBLIC

DIRECŢIA SILVICĂ HUNEDOARA, cu sediul în municipiul Deva, str. Mihai Viteazu, nr. 10, jud. Hunedoara, titular al proiectului: „Amenajamentul silvic

Închide