Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

26 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Magdalena Şerban

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva vă invită să parcurgeţi volumul Şarpele din Essex, de Sarah Perry, ce poartă semnătura Editurei Nemira – 2017 şi a fost desemnat Cartea anului 2016 la Waterstones, respectiv Cartea anului 2017 la British Book Awards, fiind nominalizat la Premiul Costa 2016 și la Baileys Women’s Prize for Fiction în 2017.

Acţiunea este plasată în Anglia secolului XIX şi o urmărește pe o tânără rămasă recent văduvă. Cora Seaborne începe o viaţă nouă în Colchester, un sătuc englez, în care se zvoneşte că miticul Şarpe din Essex, care odinioară stătea în ţinutul mlăştinos, s-ar fi întors în parohia Aldwinter. Amatoare de ştiinţe ale naturii, Cora este convinsă că ceea ce localnicii iau drept o creatură magică poate fi un exemplar dintr-o specie nedescoperită. William Ransome, vicarul parohiei locale, pe de altă parte, consideră că zvonurile sunt doar rodul lipsei de credinţa adevărată. O legătură strânsă se creează între Cora şi Will în ciuda diferenţelor dintre ei, pe măsură ce amândoi încearcă să desluşească misterul Şarpelui din Essex. Per ansamblu, pentru majoritatea localnicilor Şarpele din Essex este responsabil pentru stricarea recoltelor şi moartea unor animale. Pentru parohul William, Şarpele este responsabil pentru neîncrederea localnicilor în biserică şi pentru atracţia ciudată pe care o simte pentru o străină. Pentru soţia lui William, această creatură este cea care îi cere ei viaţa ca ofrandă în schimbul prosperităţii satului. Romanul reprezintă un best-seller despre pasiune, prietenie şi puterea ideilor.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Între datorie, carieră şi iubire (2)

Dacă ne-am lămurit cum stau lucrurile în ceea ce priveşte datoria, vă dau bineţe şi vă invit să vedem ce...

Căsătorie în mijlocul naturii

Rareş Timiş, fostul component al trupei „Impact“, a spus „DA“, în faţa ofiţerului Stării Civile. În urmă cu câţiva ani,...

Întâlnire după 40 de ani de la absolvirea liceului

În weekend, mai exact vineri, 24 mai, la Grupul Şcolar „Crişan“ din Crişcior a avut loc întâlnirea foştilor elevi ai...

Închide