Lansare de carte la Centrul Cultural din Deva

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” vă invită, marţi, 28 mai, 2019, la ora 17:00, în Amfiteatrul ”Liviu Oros” al Centrului Cultural din Deva, la lansarea volumului ”Drumul spre lumină”, semnat de prozatorul Gherasim Ţic (foto).

Cartea tratează o parte din viaţa şi activitatea unui profesor de engleză – de fapt, povesteşte viaţa şi activitatea autorului, începând cu anii de liceu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Gherasim Țic s-a născut în satul Boz, din comuna Brănişca, în anul 1931 şi a fost elev al liceelor ”Decebal” din Deva şi ”Mihai Viteazul” din Alba-Iulia. A fost deţinut politic, timp de 12 ani – închis la Deva, Jilava, Capu Midia, Baia Sprie și Gherla. În 1969, a absolvit cu brio Facultatea de Litere a Universităţii din București. Mai bine de 20 de ani, a fost profesor de engleză la mai multe şcoli din Capitală.

Gherasim Ţic s-a impus deja în peisajul literar românesc, printre volumele publicate numărându-se ”Fii ai unui destin potrivnic” (2002), ”Speranţe” (2005), ”Tinereţe furată” (2010), ”Destinul familiei Roibu” (2014), ”Sonata lunii. Fericirea de a iubi şi de a fi iubit” (2015).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva vă invită să parcurgeţi volumul Şarpele din Essex, de Sarah Perry, ce poartă semnătura...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Între datorie, carieră şi iubire (2)

Dacă ne-am lămurit cum stau lucrurile în ceea ce priveşte datoria, vă dau bineţe şi vă invit să vedem ce...

Căsătorie în mijlocul naturii

Rareş Timiş, fostul component al trupei „Impact“, a spus „DA“, în faţa ofiţerului Stării Civile. În urmă cu câţiva ani,...

Închide