Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

27 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Magdalena Șerban

 Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva vă recomandă să lecturați romanul Muza, de Jessie Burton, apărută la Editura Humanitas, București, 2017.

,, Scriitoarea britanică Jessie Burton a debutat în anul 2014 cu romanul Miniaturista, pe care îl puteți găsi la Biblioteca Județeană Ovid Densusianu și care a cunoscut un real succes internațional. Noul său roman Muza îmbină două planuri narative: Spania anilor treizeci și Londra anilor șaizeci. Iubire, suspans, personaje puternice, tablouri misterioase, condiția femeii în lumea artelor, problemele imigranților, războiul civil din Spania, într-un cuvânt un roman care te ține în priză “, susține bibliotecara Diana Trif.

,, M-am întrebat câte femei din Londra, în anul Domnului 1967, aveau propriul lor birou. Femeile din clasa muncitoare erau fie menajere, fie lucrau ca infirmiere în sistemul public de sănătate, ori în uzine, sau ca vânzătoare sau dactilografe, ca mine, și asta era situația de zeci de ani. Însă exista o diferență ca de la cer la pământ, o călătorie aproape imposibilă între așa ceva și propriul birou cu numele tău gravat pe ușă “ – fragment.

Pe ansamblu, seducător, captivant, cu o bogată paletă de personaje, locuri, idei și emoții, degajând un suspans bine dozat, Muza e un roman de neuitat despre aspirație și identitate, dragoste și obsesie, autenticitate și decepție. Jessie Burton este o tânără romancieră britanică, de asemenea și actriță, care a dibuit cumva calea spre succes: cărți antrenante, obligatoriu cu ceva istorie în spate, care să fie în același timp și prilej de asumare a unor termeni importanți de cultură generală, dar și o experiență destul de facilă spre literatură, ceea ce înseamnă mult dialog, puține descrieri, dar și întâmplări care să prindă, adică dragoste, istorie și pasiune.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tragedie în Hunedoara. Un copil de șase ani a murit, lovit accidental de o butelie de oxigen aruncată la ghena de gunoi

O întâmplare tragică s-a înregistrat azi, joi, în municipiul Hunedoara. Un copil de șase ani a murit, după ce o...

Șapte sfaturi importante pentru cei care folosesc biciclete iarna

  Atunci când mercurul din termometre scade, poate fi dificil să găsim motivația necesară pentru a ne așeza în șa. Cu toate...

Braconierul urmărit de jandarmi era vânător

În baza informaţiilor furnizate de jandarmii montani, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara l-au descoperit pe...

Închide