Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Miss Dior. O poveste despre curaj și moda din vremea războiului, de Justine Picardie, apărută la Editura Meteor Press, București, 2022.

 

Despre curaj și moda din vremea războiului

Aceasta nu este o poveste banală despre parfumul Miss Dior. Nu este nici măcar o relatare despre cum a apărut Miss Dior pe piață. Ea este mai mult decât atât. Ea înseamnă cunoaștere, sensibilitate, pasiune. Ea prezintă viața complexă și fascinantă a Catherinei Dior, sora marelui creator de modă Christian Dior și cea care a inspirat crearea celebrului parfum și – de ce nu? – a celebrei rochii Miss Dior.

 

Membră a Rezistenței Franceze din cel de-al doilea război mondial, Catherine Dior a fost arestată în iulie 1944, torturată cu brutalitate de Gestapo și deportată în lagărele de concentrare naziste, inclusiv celebrul Ravensbrück. A supraviețuit condițiilor inumane de-acolo și a scăpat chiar și dintr-unul din celebrele marșuri ale morții. Când s-a întors la Paris, în mai 1945, Catherine era atât de slăbită, încât fratele ei abia a recunoscut-o. Deși s-a recuperat din punct de vedere fizic, ea a suferit de-a lungul vieții de multe probleme de sănătate din cauza torturilor și lipsurilor îndurate în lagărele de concentrare.

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura