Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Insula Armelor, de Amitav Gosh, apărută la Editura Litera, București, 2023.

 

Dincolo de poveste

Amitav Ghosh este un scriitor indian, născut la Calcutta, în 1956. A câștigat al 54-lea premiu Jnanpith în 2018, cea mai înaltă onoare literară din India. Romanele ambițioase ale lui Ghosh folosesc strategii narative complexe pentru a investiga natura identității naționale și personale, în special a oamenilor din India și Asia de Sud. Deen, un comerciant de cărți rare, s-a obișnuit cu viața liniștită din spatele ușilor închise, dar, pe măsură ce credințele lui cândva solide încep să se clatine, este forțat să pornească într-o călătorie extraordinară; o călătorie care îl poartă din India la Los Angeles și de aici la Veneția, străbătând amintirile încâlcite și experiențele celor pe care-i întâlnește în drumul său. Printre aceștia, Piya, americancă de origine bengaleză, care pune în mișcare călătoria lui; Tipu, un tânăr întreprinzător care-i deschide ochii asupra realității dure de a crește în lumea de astăzi; Rafi, cu încercările lui disperate de a ajuta pe cineva aflat la nevoie; Cinta, o veche prietenă care îi furnizează verigile lipsă ale poveștii din care fac parte cu toții. Este o călătorie care răstoarnă tot ce credea Deen că știe despre sine, despre legendele bengaleze ale copilăriei sale și despre lumea care îl înconjoară.

 

„Acest roman ambițios trasează conexiuni memorabile între istorie, politică și mitologie“ – Publishers Weekly

„Un experiment curajos care aduce schimbările climatice în atenția cititorilor de romane de aventuri… Ghosh ne provoacă să ne amintim că, de-a lungul istoriei, am depășit numeroase crize cu ajutorul poveștilor“ – The New York Times Book Review.

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura