Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea  Solomonarul, de Florin Chirculescu, apărută la Editura Nemira, București, 2022.

Romanul unei revoluții fără început și sfârșit

„În literatura română de azi, Solomonarul este un obiect fascinant. Roman istoric și roman al actualității, roman despre Eminescu și roman despre zonele de turbulență ale lumii contemporane, roman despre obsesiile naționale și roman gândit la o scară planetară, roman plin de idei și roman traversat de aventuri și conspirații, roman realist și roman fantastic, roman cu o arhitectură riguroasă și roman deschis explorărilor ca o cutie misterioasă, Solomonarul activează portaluri pe care literatura română nu le-a cunoscut până la Florin Chirculescu.“ – Mihai Iovănel

Chirurgul-scriitor

Florin Chirculescu lucrează ca medic de chirurgie toracică. Pe lângă meseria de chirurg, are o a doua pasiune-scrisul. În lumea literară este cunoscut sub pseudonimul Sebastian A. Corn, sub care a publicat multe cărți SF, printre care „2484 Quirinal Ave” (Nemira, 1996), „Să mă tai cu tăișul bisturiului tău, scrise Josephine” (Nemira, 1998), „Cel mai înalt turn din Babylon” (Nemira, 2002), „Imperiul Marelui Graal” (Diasfera, 2006), „Vindecătorul”(Cartea Românească, 2008), „Skipper de interzonă” (Millenium, 2012) sau „Eucronoza și alte nuvele” (Millenium, 2017). Sub numele de Florin Chirculescu au apărut „Greva Păcătoșilor sau apocrifa unui evreu” și „Solomonarul” (Nemira, 2022), un roman despre un altfel de Eminescu, „prins într-o revoluție fără început și sfârșit”.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura