Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Patru regine moarte, de Astrid Scholte, apărută la Editura Corint, București, 2022.

 

Un murder mystery alert și captivant, în care planurile făcute de personaje se bat cap în cap și au consecințe letale. Pe lângă capitolele foarte scurte și alerte, autoarea s-a ocupat extrem de bine de evoluția personajelor și de prezentarea perspectivelor lor. Avem atât Keralie, cât și cele 4 regine considerate ținte ale asasinatelor, așa că imaginea este 100% completă și primim informații din toate părțile. Astfel, romanul Patru regine moarte anunță apariția unui nou și interesant talent în literatura pentru tineri.

Fragment

,, RAZELE MATINALE ALE SOARELUI ÎNVĂLUIAU cupola aurie a palatului, inundând Concordul cu lumină. În timp ce toată lumea se oprea să privească în sus – de parcă era un semn chiar de la cele patru regine –, noi ne‐am cocoțat deasupra tuturor ca niște vulturi de mare, pregătiți să coborâm în picaj și să îi facem bucăți.

— Pe cine să alegem astăzi? m‐a întrebat Mackiel.

Stătea sprijinit de un ecran imens, montat pe acoperișul unei clădiri ce afișa ultimele Rapoarte ale Reginelor. Arăta ca un tânăr încântător și bine îmbrăcat din Toria. Cel puțin așa arăta.

— Alegeri, alegeri! am spus rânjind.

S‐a mutat pentru a‐și pune un braț greu pe umerii mei.

— Azi cine ai chef să fii? O tânără drăguță? O domniță la

ananghie? O seducătoare șovăielnică?

Și‐a țuguiat buzele spre mine. Am râs și l‐am împins.

— Voi fi oricine ne va aduce cei mai mulți bani.

Eu îmi alegeam țintele de obicei, dar Mackiel se trezise binedispus și nu am vrut să îi stric cheful. Cădea ușor în pase proaste în ultima vreme, iar eu aș fi făcut orice ca să îl mențin pe linia de plutire.

Am ridicat din umeri. — Alege tu ”.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura