Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Şerban


„Marea Evadare este povestea modului în care omenirea a scăpat de sărăcie, despre o altă perspectivă asupra calităţii vieţii şi prosperităţii. Scorurile de evaluare a vieţii surprind aspecte importante ale vieţii, care merg dincolo de venituri, iar acest fapt a condus la argumente conform cărora ar trebui ca importanţa venitului să fie minimalizată. Totul este în regulă, dacă acest fapt implică luarea în considerare a altor aspecte legate de starea de bine, precum sănătatea, educaţia şi capacitatea de a participa la mersul societăţii. O poveste despre progres dar şi despre inegalităţi în viziunea profesorului Angus Deaton câştigător al premiului Nobel pentru Economie 2015“, descrie bibliotecara Diana Trif.
Lumea este un loc mai bun decât a fost vreodată în istoria ei. Oamenii sunt mai sănătoşi, mai bogaţi şi trăiesc mai mult. Cu toate acestea, evadarea din sărăcie a creat o prăpastie de inegalităţi între oameni şi între naţiuni. În Marea evadare, Angus Deaton – unul dintre cei mai mari experţi în dezvoltare economică şi sărăcie – ne spune povestea remarcabilă a modului în care, începând cu 250 de ani în urmă, unele părţi ale lumii au cunoscut un progres susţinut, inaugurând aceste diferenţe şi pregătind scena pentru lumea disproporţionat de inegală de astăzi. Deaton studiază în profunzime modelele istorice şi actuale din spatele sănătăţii şi bogăţiei naţiunilor şi abordează măsurile care trebuie luate pentru a-i ajuta pe cei rămaşi în urmă.
„Dacă vreţi să aflaţi cum a ajuns omenirea atât de prosperă de-a lungul timpului, ar trebui să citiţi Marea evadare.“ – Bill Gates

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.