Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această săptămână este cartea Anul meu cu Salinger, de Joanna Rakoff, apărută la Editura Trei, București, 2022.

Un memoir irezistibil de amuzant, plin de observații pertinente despre viața literară din New York de la sfârșitul anilor 1990, o lume de dinainte de era digitală, surprinsă la apusul ei. După ce se lasă de școală pentru a-și împlini visul de a deveni poetă, Joanna Rakoff se angajează ca asistentă la legendara agenție literară care îl reprezintă pe J.D. Salinger. Aflată într-un echilibru precar între sărăcie și extravaganță, Joanna își petrece zilele într-un birou somptuos, cu pereții acoperiți cu lambriuri,– în care dictafoanele și mașinile de scris încă domnesc, iar agenții moțăie după un prânz copios –, apoi se duce acasă, în apartamentul ei sărăcăcios din Brooklyn și la iubitul ei socialist.

Despre autor

Joanna Rakoff este o jurnalistă independentă americană, poetă și prozatoare. Este autoarea romanului A Fortunate Age, câștigător al Goldberg Prize for Fiction și Elle Readers’ Prize. De asemenea, romanul a fost numit New York Times Editors’ Choice și bestseller San Francisco Chronicle. Cărțile ei au fost traduse în 20 de limbi, fiind nominalizate la premii importante. Scrie constant pentru New York Times, Vogue, Marie Claire, O: The Oprah Magazine și multe alte publicații. Anul meu cu Salinger relatează o experiență din viața autoarei, perioada de la sfârșitul anilor 1990, când, în vârstă de 23 de ani, a lucrat ca asistentă la cea mai veche agenție literară din New York, agenție care l-a reprezentat pe J.D. Salinger, renumit pentru refuzul său de a apărea în public și pentru viața retrasă pe care a dus-o. A fost numită cea mai bună carte a anului de publicațiile The Guardian și School Library Journal.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/