Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Portofoliul fugii, de Julie Orringer, apărută la Editura Humanitas, București, 2021.

Testament al iubirii

Declarat unul dintre cele mai bune romane ale anului 2019 de publicațiile The Wall Street Journal, The Washington Post, Entertainment Weekly și Observer, se susține printr-o îmbinare perfectă între istoria adevărată și o insolită poveste de iubire, punând grave întrebări legate de egoism și umanitate. Parisul și Marsilia au căpătat o altă înfățișare, privite prin ochii lui Julie Orringer și ai lui Varian Fry, un personaj care a existat în realitate și a avut o contribuție majoră în tot ceea ce a însemnat mișcare antinazistă.

Despre autor

Julie Orringer s-a născut în 1973 în Miami, Florida. A studiat la Cornell University şi a urmat cursurile Iowa Writer’s Workshop. În prezent, predă literatură la Brooklyn College şi Stanford University. A debutat în 2003 cu un volum de povestiri, How to Breathe Underwater, care a devenit New York Times Notable Book, San Francisco Chronicle Best Book of the Year şi a câştigat California Book Award. În 2010 publică primul roman, The Invisible Bridge, care este nominalizat la Orange Prize 2011. Al doilea roman, Portofoliul fugii (The Flight Portfolio, Humanitas Fiction, 2021), îi apare în 2019. Cărţile ei au fost traduse în douăzeci de limbi. Povestirile i-au fost publicate în numeroase antologii, inclusiv Granta Book of the American Short Story şi The Scribner Anthology of American Short Fiction. Este câştigătoare a Paris Review’s Plimpton Prize.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura