Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Open, O autobiografie, Andre Agassi, apărută la Editura Publica, București, 2011.

 

Un tată dominator și irascibil

Pentru a scoate la lumină volumul, Agassi a pus la punct o colaborare cu J. R. Moehringer, câștigătorul unui premiu Pulitzer și, după sute de ore de interviuri și revizii ale amintirilor sportivului, unele dintre ele semănând mai degrabă a ședințe de psihoterapie, a rezultat cartea de față. Povestea copilăriei și a adolescenței lui Agassi, deși au în prim plan tenisul, nu sunt despre tenis ci despre relația nesănătoasă pe care a avut-o cu tatăl său. Despre cum nu i s-au lăsat alte opțiuni. La maturitate, atunci când ar fi putut în sfârșit să aleagă, s-a văzut pus în fața faptului împlinit că, în afară de tenis, nu știa să facă altceva. ,, Fileul e cel mai mare dușman, dar gânditul e păcatul capital. Gândirea, crede tatăl meu, e izvorul tuturor relelelor, pentru că a gândi este opusul lui a face. Când tatăl meu mă prinde cugetând, visând cu ochii deschiși pe terenul de tenis, reacționează ca și cum m-ar fi prins furându-i din portofel.” – fragment.

 

Lecție de îndârjire

A avut destule înfrângeri, dar a trecut peste ele. Doar doi oameni au câştigat în istoria lumii toate patru turneele de Mare Şlem şi o medalie de aur. Andre Agassi şi Steffi Graf. Şi viaţa i-a adus împreună. OPEN este povestea fabuloasă a unui mare sportiv, dar şi al unui om mare, care abia astăzi poate afirma cu certitudine că este fericit. Tot ceea ce este Andre Agassi se află scris în această carte ce trebuie citită.

 

„Nu doar memoriile unui sportiv de excepție, ci un adevărat bildungsroman. O carte de un umor adeseori negru, scrisă de un suflet angoasat și sentimental”. The New York Times Book Review

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura