Sport

Bianca Ghelber s-a calificat în finala probei de aruncare a ciocanului

Bianca Florentina Ghelber (foto) a reușit un parcurs foarte bun în calificările probei de aruncare a ciocanului, s-a calificat în finală și are șanse să câștige o medalie.
Românca Bianca Florentina Ghelber (31 de ani) a reușit să se califice, ieri dimineață, în finala probei atletice de aruncarea ciocanului, reușind a 11-a performanță a sesiunii de calificări, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

A reușit să ajungă în finală cu a treia încercare
Sportiva „tricoloră” se află la a treia pre­zență la Jocurile Olimpice. Ea a mai luat startul la Beijing (China) în 2008 și Rio de Janeiro (Brazilia) în 2016. Bianca Ghelber a concurat în Grupa B și a reușit din a treia încercare aruncarea ce i-a validat cali­fi­carea în finală. Primele două aruncări au măsurat 69.78 m și 70.80 m, care ar fi fost insuficiente pentru accederea în finală
La ultima aruncare, Bianca Florentina Ghelber a bifat o performanță de 71.72 de metri. Reușită cu care s-a clasat a 7-a în grupă și a 11-a în ierarhia generală. Cea mai bună performanță din cele două grupe a aparținut sportivei poloneze Anita Lodar­czyk, care a aruncat 76.99 de metri.
Bianca Ghelber este numărul 21 mondial și-a depășit, azi, la Tokyo, cel mai bun re­zultat personal al sezonului, care era de 71.19 m. Cel mai bun rezultat al carierei a ajuns la 73.52 de metri.
Sportiva română, antrenată de multipla campioană mondială și europeană la aruncarea ciocanului, Mihaela Melinte, a anunțat înainte de a pleca la Jocurile Olimpice că și-a stabilit ca obiectiv o clasare în primele 6.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.