Beneficiile ceaiului asupra sănătații

24 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

Indiferent de anotimp, ceaiul pare să fie băutura ideală pe tot parcursul anului, pentru că poate fi savurat atât fierbinte, cât și cu gheață. Deși este consumat mai ales pentru aromele sale care induc o stare de bine, calitățile ceaiului depășesc funcția de satisfacere a papilelor gustative.

De-a lungul timpului, cercetările au arătat că o porție de ceai va face mai mult decât să te hidrateze, această băutură fiind ideală pentru îmbunătățirea sănătății. Despre calitățile curative ale ceaiului îți vom povesti și noi în acest articol, așa că îți dorim lectură plăcută.

Ceaiul te ajută să scapi de boli vasculare                                            

Un studiu recent realizat pe un eșantion de o sută de mii de adulți care au fost supravegheați pe o perioadă neîntreruptă de șapte ani arată că cei care beau frecvent ceai, mai exact de cel puțin trei ori pe săptămână, au mai puține șanse de a dezvolta boli cardiovasculare aterosclerotice. Tot ceaiul este ideal pentru a elimina cauzele care ar putea duce la o moarte prematură din cauza unui accident vascular cerebral.

Nu mai e de mirare că cei din Casa Regală Britanică trăiesc atât de mult, nu-i așa?

Ceaiul întârzie îmbătrânirea

Nu mai e un secret faptul că ceaiul conține foarte mulți antioxidanți, ceea ce înseamnă că un băutor de ceai își va putea păstra aspectul tânăr atât la interior, cât mai ales la exterior, pentru cât mai mult timp. Poluarea este un factor important care poate determina îmbătrânirea prematură a organismului, iar efectele sale pot fi eliminate printr-o hidratare corespunzătoare cu ceaiuri din fructe sau din plante.

Ceaiul nu creează stări de agitație

Spre deosebire de cafea, care conține o cantitate mare de cofeină, vinovată pentru palpitații sau stări de neliniște, dacă este consumată în exces, ceaiul din plante este lipsit de această substanță, în vreme ce ceaiul negru are doar jumătate din cantitatea de cofeină pe care o poți regăsi într-o ceașcă de cafea. Asta s-ar putea traduce printr-o senzație de energizare a corpului, fără a-l solicita în niciun fel.

Ceaiul te poate ajuta să slăbești

Se știe că o dietă echilibrată, combinată cu câteva minute de activitate fizică, merg mână în mână cu o hidratare corespunzătoare, dacă vrei să-ți mai subțiezi talia. Și pentru că, uneori, parcă ne săturăm de gustul simplu al apei, alternativa stă în câteva căni cu ceai în diferite arome, după bunul tău plac, pentru ca organismul să poată drena, cu puțin ajutor, toate depunerile de grăsimi. Mai mult decât atât, ceaiul neîndulcit nu are nici mai mult, nici mai puțin de ZERO CALORII, deci merită să te bucuri de el în orice etapă a curei de slăbire te-ai afla!

Ceaiul de ajută să ai o dantură strălucitoare

Cercetătorii japonezi au descoperit faptul că ceaiul poate ajuta la eliminarea riscului de pierdere a danturii. Acest fapt se datorează calității băuturii naturale de a echilibra pH-ul din cavitatea bucală, ceea ce duce la oprirea evoluției cariilor și la stoparea apariției celor noi. Mai mult decât atât, în afară de apă, ceaiul pare să fie singura băutură de care te poți bucura fără teama că aceasta ți-ar putea ataca smalțul.

Ceaiul din plante e perfect pentru stomac

Se pare că ceaiul obținut din infuzia mușețelului lucrează asemenea unui pansament gastric. Sindromul de colon iritabil sau spasmele stomacale pot fi stopate cu ajutorul acestei băuturi atât de simple și totuși atât de calmante. Data viitoare când te lupți cu o durere de stomac, potolește-o cu o cană mare de ceai de mușețel, la temperatura camerei.

Cumpără și tu ceai de la Carrefour și lasă-te cuprins de aromele tale preferate, în timp ce organismul tău se bucură de toate cele amintite mai sus. Îți vei mulțumi mai târziu!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Antrenamente online la Clubul Sportiv CFR Simeria

Clubul Sportiv CFR Simeria îşi continuă activitatea, chiar dacă în condiţii speciale. Pentru a menţine sportivii în formă, clubul condus...

Spitalul de Urgenţă Petroşani face testări pentru COVID-19

Medicii, asistentele medicale şi restul personalului din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani au făcut testul rapid. La fel şi pacienţii,...

Liniştea rămâne aşternută şi peste Aqualand

În condiţiile actuale, când activităţile de recreere, divertisment şi de îngrijire corporală au fost stopate, Complexul Aqualand Deva rămâne cu...

Închide