Actualitate

Beneficiarii de hrană caldă de la cantina Primăriei Deva, puși la muncă în folosul comunității

02-cantina-saracilor-deva-ajutoare-4     Persoanele care primesc hrană caldă de la cantina socială a Primăriei Deva vor trebui să execute lunar minim 25 de ore de muncă în folosul comunităţii, în caz contrar ele vor pierde dreptul de a beneficia de acest ajutor, potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii locali ai municipiului Deva.

      Conform documentului aprobat în şedinţa Consiliului Local Deva, numărul de ore este calculat pentru o porţie de mâncare. În cazul familiilor în care sunt mai mulţi beneficiari ai ajutorului, timpul de muncă se va multiplica în funcţie de numărul porţiilor de hrană primite de la cantina socială. “Este normal ca persoanele care primesc un ajutor de la stat să muncească pentru acest sprijin. Este o muncă prestată în folosul comunităţii, care sprijină familiile nevoiaşe din banul public. Nu cred că este un capăt de ţară ca reprezentanţii acestor familii să lucreze un anumit număr de ore pe lună’, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

    Hotărârea prevede că beneficiarii de hrană caldă de la cantina socială vor munci împreună cu angajaţii Serviciului de Gospodărie Municipală, unde vor avea o fişă de prezenţă. În cazul în care nu au efectuat numărul de ore prevăzut, până la finalul lunii, primăria le va retrage dreptul de a primi mâncare de la cantina socială pentru o perioadă de trei luni de zile.
Aproape 400 de persoane din municipiul Deva primesc hrană de la cantina socială, iar 170 de familii beneficiază de ajutoare sociale. (Mircea Crivăț)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.