FlashSport

Belu şi Bitang revin la Deva

Ciprian Marinuţ

Galonaţii antrenori Octavian Belu (foto dreapta) şi Mariana Bitang (foto stânga) au acceptat, ieri, funcţia de coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică al României, de la Deva. Decizia a provocat demisia antrenorului Nicolae Forminte şi va avea ca efect şi „împărţirea” pregătirii lotului între centrele olimpice de la Deva şi Izvorani.

Revoluţie în gimnastică

Zvonul revenirii în activitate a celor mai medaliaţi antrenori din istoria gimnasticii mondiale a devenit realitate, odată cu şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică. Cei doi au acceptat cererea Federaţiei de a ajuta la relansarea gimnasticii româneşti şi au primit oferta de a coordona lotul olimpic de la Deva. „Intenţia Federaţiei a fost de a corecta unele lucruri care nu au mers bine la lotul feminin, cel puţin, la ultimele trei competiţii majore. Ne-am propus ca la Jocurile Olimpice să reuşim să facem o figură cât mai frumoasă şi de aceea, am considerat corect să ne adunăm toate forţele. Atât Octavian Belu, cât şi Mariana Bitang, au fost de acord să vină mai aproape, să ajute”, a declarat Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. Octavian Belu şi Mariana Bitang revin astfel după cinci ani la cârma lotului feminin de gimnastică al României. Octavian Belu (59 de ani) şi Mariana Bitang (48 de ani), s-au căsătorit, în octombrie 2008, oficializând, astfel, o relaţie despre care se spune că durează încă de pe vremea când pregăteau, la Deva, lotul olimpic.

Sacrificarea lui Forminte

Chemarea în ajutor a celebrilor Belu şi Bitang a reprezentat o palmă pentru Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului, în ultimii cinci ani, care a decis să demisioneze. „Am hotărât să mă despart de lotul de la Deva. Am luat această decizie, ţinând cont de faptul că în proiectele pentru pregătirea echipei, în vederea J.O. de la Londra 2012, nu îmi găsesc locul. Atâta timp cât Federaţia a solicitat sprijinul domnului Belu şi a doamnei Bitang, consider că nu se mai are încredere în mine şi că locul meu nu mai e la lot. Plec cu satisfacţia că lotul se află într-o situaţie mai bună decât atunci când l-am preluat”, a afirmat Forminte. „Niciodată nu ne-am gândit că revenirea celor doi l-ar putea determina pe Forminte să renunţe la echipă. Nu a spus nimeni că îl dă afară, iar demisia lui reprezintă o decizie personală. Noul colectiv coordonator al lotului feminin al României este format din Octavian Belu, Mariana Bitang şi directorul tehnic Anca Grigoraş”, a precizat, Adrian Stoica, preşedintele FRG.

Între Deva şi Izvorani

Revenirea la cârma lotului a celor doi monştri sacri ai gimnasticii nu înseamnă şi întoarcerea lor la Deva, ci mai degrabă un pas al lotului spre Bucureşti şi Izvorani. „Avem un colectiv la Deva, care se ocupă şi se va ocupa de pregătire. Totul va fi însă supervizat de Belu şi Bitang, care vor mai merge la Deva, dar şi lotul se va mai deplasa la Izvorani şi Bucureşti”, a adăugat preşedintele FRG.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura