Bătut de poliţiştii comunitari

8 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

 

03 BATUT0002

Dan Terteci

 Un tânăr de 24 de ani din judeţul Ialomiţa acuză că a fost băgat în spital de un poliţist comunitar din Deva. Bărbatul este vânzător ambulant şi a fost oprit pentru legitimare de un agent al poliţiei comunitare. Pentru că nu avea buletinul la el, a fost condus la sediul direcţiei, unde, după cum susţine victima, a fost bătut cu sălbăticie.

Vindea ambulant tricouri
Ialomiţeanul se ocupă cu vânzarea de tricouri. Merge prin sediile instituţiilor şi oferă marfa spre vânzare. A fost oprit în centrul Devei de un poliţist comunitar, care i-a cerut să se legitimeze. Pentru că nu avea buletinul la el, cel care trebuie să aplice legea, a chemat întăriri şi l-a dus la secţie. De la sediul poliţiei comunitare, omul a ajuns la spital. „Mi-au rupt tricoul şi m-au bătut cu bastoanele, pentru că nu am avut buletinul la mine”, a declarat Florin Vasile (foto), cel care susţine că a fost agresat de poliţiştii comunitari.

A ajuns la spital
După bătaia aplicată, agentul comunitar i-a confiscat marfa şi banii pe care i-a găsit asupra bărbatului. Oamenii legii l-au acuzat de acţiuni comerciale ilicite. Socrul victimei, Vasile Mihai, spune că ginerele lui se ocupa cu vânzarea de haine, lăsând să se înţeleagă că nu ar fi avut actele în regulă. După cercetările poliţiştilor comunitari, tânărul a ajuns la urgenţă, unde doctorii au început să-i acorde îngrijiri medicale. Dr. Dan Florea, directorul Spitalului judeţean Deva, a declarat că la internare, bărbatul a venit cu multiple echimoze.

Conducerea primăriei anchetează cazul
Şeful Poliţiei comunitare, Cristian Cioflica, a ajuns la concluzia că lucrurile nu stau tocmai aşa, mulţumindu-se să citească raportul făcut de subordonatul lui. „L-am pus pe agent să facă un raport despre cele întâmplate. Nu a scris nimic despre bătaie, dar contravenientul a fost recalcitrant.
Pentru că vânătăile de pe corpul tânărului nu aveau cum să apară din senin, conducerea Primăriei Deva, care are în subordine poliţiştii comunitari, a demarat o anchetă internă în acest caz, promiţând că dacă va fi găsit vinovat, poliţistul va fi sancţionat. „Nu tolerăm nici un fel de agresiune fizică împotriva cetăţenilor. Chiar şi cei care se află în contradicţie cu actele normative trebuie să fie trataţi corespunzător. Legea are reglementări pentru toate situaţiile. Este suficient să se aplice procedurile prevăzute de lege”, a menţionat Cosmin Costa, viceprimar al municipiului Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Protest pe stâlpul de înaltă tensiune

A vrut să discute cu primarul şi s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune. Aşa a ales un bărbat...

Marian Muntean sare la gâtul FRH

Revoltat de recentele scandaluri din handbalul românesc, dar şi de nedreptăţile îndurate din partea FRH, Marian Muntean (foto), finanţatorul echipei...

Au ajuns şi în Hunedoara

Procurorii DIICOT au solicitat, joi, magistraţilor, emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele a altor trei persoane, în dosarul...

Închide